[]

yurtdisinda yemek yeme problemi

2 aydir isvecteyim. birgun makarna bir gun burger ve firinda patates yiye yie 2 ay gecti. simdi bu verilere dayanarak yalniz yasayan, para konusunda sikintisi olmayan ogrenciye pisirmesi kolay olan hangi seyleri onerebilirsiniz.

not: gerci sabahlari kolay: cereal, meyve, sandvic, haslanmis yumurta.


 
mantar, patates, misir, bezelye ve baharat eksik olmasin bence mutfagindan. cok sik yemek yapmam, zaten yapmasini da bilmem pek ama bu saydiklarimi farkli kombinasyonlarla harmanlayarak sos falan yapiyorum yaninda da makarna, gayet de güzel oluyor.

isvec'te balik da vardir bol. hazir sos ve krema alip firinda somon baligi da yapabilirsin, inanilmaz lezzetli oluyor.

borcam gibi biseyin icine patates, mantar, rendelenmis peynir falan atip firina verebilirsin.

ben bunlari yapiyorum yemek yaptigim zaman.
  • vampyria  (26.03.13 00:33:56) 
Para sıkıntın yoksa dışarda yemeni öneririm.

İlla evde yiyeceğim diyorsan tavada biftek pişirebilirsin, hızlı, lezzetli, doyurucu.
  • grimer  (26.03.13 00:54:26 ~ 01:10:34) 
@asgm Arkadaş zeka problemin mi var ? Dışarda yiyebileceğin tek yemek hamburger mi ?


  • grimer  (26.03.13 01:10:40) 
öğlenleri büfe konsepti oluyor bir çok restoran'da(70-90 kron arası değişir heral); özellikle ofislerin bulunduğu yerlerde. Paranız varsa gidin bunlara abanın; akşam da meyva ve yoğurtla geçiştirin; mis :).

he yok pişireceğim diyorsanız, yurtdışında olmanız çok bir şey ifade etmiyor. İsteyen her tür malzemeyi buluyor orada.
  • natnan  (26.03.13 01:16:54) 
yemek yapmaya alisana kadar ilk asamada konserve yemek ve corbalardan al. e-lezzet.com gibi tariflerlerden de yararlanabilirsin. bir yemegin birden farkli tarifine bakarak hangisi isine geliyorsa yapabilirsin. zamanla elin alisir.


  • tdl  (26.03.13 03:28:45) 
üstünde medusa kafasına benzeyen bi kafanı olduğu, kırmızı beyaz ambalajlı ecoeuro gibi markalı bi ürün serisi var. onların pişirmeye hazır, ya da ısıt ye temalı bir sürü hazır yemekleri var. çorbadan lazanyaya kadar. tatları da fena değil. eğer hiç pişirme becerin yoksa bir süre de bunlarla idare edebilirisn.

ben pişiririm dersen her türlü malzeme, bizim alıştığımız tat ve görünümden farklı olmakla birlikte -bacak gibi pırasa, ya da kol gibi hıyar vs vs- herşey marketlerde mevcut. biz mantı, melemen, musakka bile yaptık. ana malzeme adıyla nette arama yapsan yüzlerce site çıkar. mesela uzman tvde gayet basit anlatımlı yemek tarifleri var.

bu arada özellikle somon süper oluyor oralarda. hftada bir yapardım ben olsam. hazır dilimlenmiş somon al, üstüne krema dök, biraz horseradish rendele. sür fırına. çıkarmaya 5 dk kala dereotu doğra. aynı anda fırına tek tek alimünyum folyaya sarılmış, patates, soğan, sarımsak da at. al sana garnitürlü somon.
  • nicki martin  (26.03.13 09:21:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.