[]

acil!! askerlik tecil sorunsalı !!

selam duyuru sakinleri,

30 ocak 2013 tarihi itibariyle üniversitemden mezun oldum.

ama şimdiye kadar kıçımı kaldırıp şubeye gitmedim.

nisanda askere alım var malumunuz.

ben şubeye gitmesem beni apar topar askere alırlar mı ?

yoklama kaçağı mı gözüküyorum, ne zamana kadar tecil yaptırmam gerekli ?

şimdiden teşekkürler

 
beni almamışlardı apar topar ama üzerinden 1 yıl geçti, kanunlar değişecekti o yüzden benim bu konuma fazla güvenme. askerlik şubene telefon et, orada bilgilendirirler.


  • Yigitabi  (25.03.13 18:59:07) 
nisanda gitmek için son başvuru tarihi şubat sonu mu ne oluyor. yani istesen de gidemezsin.2 yıllık tecil hakkınız var ama o otomatik olmuyor. gidip yaptırmak gerekiyor. daha çok geçmiş sayılmaz gidip yaptırın. isterseniz önceden arayın öyle gidin içiniz rahat etsin.


  • sparkle kiddle  (25.03.13 19:08:56) 
haziran başı mezun oldum, eylül başında şubeye gittim, yoklama ve tecilimi yaptırdım. kimse de neden 3 ay bekledin kardeşim demedi bana.


  • only the strong survive  (25.03.13 19:28:44) 
seni apar topar askere almazlar.

senin celp tarihin ne zaman önce onu öğren.

tsk nın sitesinde kütüğün bulunduğu yere göre celp tarihleri oluyor.

mesela ben şubatta mezun oldum. Askere nisan ayında gideceğim için sevk işlemlerini yaptırırken verdikleri belgede benim nomalde celp tarihimin mayıs olduğunu gördüm.

Yani nisanda gitmesem bile kaçak sayılmıyormuşum.

sen müsait bi zamanda gidersin, muayeneni olursun ve tecil ettirmek istediğini söylersin hiç sıkıntı olmaz rahat ol.
  • al basmadan donu var  (25.03.13 21:00:33) 
ben eylülde mezun oldum geçen hafta gittim , kimsenin sikinde bile olmadı.


  • dodi el ford  (25.03.13 21:24:09) 
ben temmuz'da mezun oldum ve aralık alımına yaklaşırken ekim sonunda gidip tecil ettirdim. okul seni tecil etmeyi bırakıyor mezun olduktan sonra. 2 yıllık legal tecil hakkın olduğu için sen şu an gidip tecil ettirebilirsin. kimse seni almaz zorla. sen şu an yoklama kaçağısın ama bu cümle itibariyle ağır bir tabir insanlar korkuyor, aslında sadece tecil ettirmemişsin demek yani çok dert değil. dert kısmı şu, bazen sana gıcık kapıp dava açtıkları oluyormuş ne bileyim 1 yıl boyunca uğramayıp ben tecil ettirmek istiyorum dediğinde vs. onda da yine seni askere almıyorlar ama mesela süründürüyorlarmış. süründürme de şöyle, dava uzuyor da uzuyor, sen o sırada işe girmek istersen işyeri de tecil belgesi isterse onu alamıyorsun çünkü davalısın. vs vs. uzun lafın kısası şu an git tecil yaparlar, askere kolundan tutup götürme olayı yok. nisanda askere gitme başvuruları tecil bozma işlemleri şubat sonuna kadardı dolayısıyla sen martı geçirme derim.


  • harrison jones  (26.03.13 00:23:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.