[]

Biyologlar, Kimyagerler, Simyacılar, Zoologlar, Seri Katiller: bir bakın.

Pek muhterem sayısalcı arkadaşlar,

Amberin içinde bir böcek hapsolur ve bozulmadan kalır ya, yanda olduğu gibi. Benim de buna benzer bir şey yapmam lazım. Tercihen şeffaf olmalı.

Nasıl bir çözelti, madde, bileşik kullansak; neyle neyi karıştırsak böyle bir şey yapabilirim? Bir çiçeği hapsetmek istiyorum.

Teşekkür ederim.

 
uhu


  • tık tık tık  (25.03.13 18:22:07) 
@tık tık tık, yeterince makul geldi bana. Lakin daha güvenilir bir yöntemi yok mu yahu bu işin?


  • gyroscope  (25.03.13 18:25:07) 
çiçek gibi nazik bi nesne olacağından ötürü üstüne ne döksen dökerken yamultur bence akrilik vs. o yüzden önce onu sabitleyecek bişi bulman (mesela sıva karbodniyoksit mi öyle bi şekil ya da saç spreyi) sonra kalıp içine alman gerek gibi gibi. bi de şöyle yapıyosun. önce bi tarafı döküyosun, donunca diğer tarafı döküyorsun böylece en ortada saklamış olursun, yoksa ortalaması zor olabilir. malzeme adı söyleyemiyorum sori. kavanozda, sıvı içinde saklarım dersen formaldehit olur.


  • kediebesi  (25.03.13 18:45:55 ~ 18:52:02) 
www.youtube.com şöyle resin diye malzeme de var
o silikon kalıplar yerine de minik kurabiye kalıplarını filan kullanırsın işte.

  • kediebesi  (25.03.13 18:53:11 ~ 18:56:26) 
@kediebesi, kalıp hazırlamak kolay iş. Lakin çiçeği sertleştirecek bir şey sıkma fikri benim aklıma gelmemişti, çok mantıklı.


  • gyroscope  (25.03.13 18:53:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.