[]

zaman yönetimi -Taym menıcmınt

Sağlıktan sonra en önemli sermayemiz zaman.Peki zamanı verimli kullanan ya da zamanı değerli kişiler neler yapıyorlar?

Kaçta kalkıyorsunuz, kaçta yatıyorsunuz?
Günlük plan yapıyor musunuz?
İşiniz nedir? Ne yapıyorsunuz?

Neler yapıyorsunuz mesela?
Zamanı çok kıymetli birini burada yakalayabilir miyim,internette aylak aylak vakit geçiriyor mudur? bu da güzel bir soru tabi.

Ama belki her şeyini gün içinde halletmiştir de kendine ayırdığı vakti burada geçiriyordur da o şekilde gelip buraya bir şeyler yazar :)

 
yatış saatim belli değil ama kalkış saatim 7:30dur. iş vakti günlük plan yaparım. akıp giden, halledilmesi gereken işler dışında sorumlu olduğum bir alan'bölüm var. burada da normal işlerin devam etmesi için belli bir düzende kontrol edilmesi, çeki düzen verilmesi lazım. o yüzden planlı çalışırım.

sevkiyat/lojistik diyelim. mutlak programlı çalışılması lazım.

onun harici, gün içinde akşam için plan yapıyorsam mesela. bulunduğum yerden gideceğim yere kadar olan güzargahta ki otobüs seferleri, bineceğim duraktan kaçta geçeceğini bile kontrol ederim. güzargah belirlerim. mesai bitimini takip eden 1 saate kimseye söz vermem şu bu o saatte orada olurum diye.

haftasonu daha rahatım ama yine haftasonu buluşacağım kişiyle geçireceğim her dakikanın önemli olduğuna inanıyorsam mesela, onun için herşeyi planlarım kafamda. şurda buluşuruz, şurda otururuz, yeriz içeriz, bunu yaparız gibi. tabi bu planda bir yerden bir yere en kaba tabirle kendimi sevk edeceğim için en hızlı, en yakın yerleri seçerim( ee ışınlanmıyoruz sonuçta, bir yerden bir yere gitmek hayli vakit alıyor sonuçta)

her hafta düzenli olarak yaptığım aktiviteler var mesela. bunları herkes bilir artık zati. o yüzden o programımın dışında ki zamanları ayarlarlar görüşmek için..

zaman çok önemli. misal bunu fark edip değerlendirmek istemen, zaman kadar da önemli..
  • 43  (24.03.13 20:41:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.