[]

bütün emekleri bir anda çöpe atmak

öncelikle herkese selam.

22 yasında iyi bir üniversite mühendislik okuyorum. suan okulda 3.yılım.
ama bi kaç gündür farkettim ki(salak gibi 3 yıl sonra farkediyorum) ben mühendislik okumak istemiyorum, beni sarmıyor dersler. derslerim iyi olmasına rağmen içimden ders çalışmak gelmiyor. seneye daha da zorlaşacak dersler ve üniversiteyi bitirmeme 1,5 2 yıl var. zorla calısıyorum sınavlara hazırlanıyorum. 3 yıl önce bu bölümü secmemdeki asıl amaç; mezun olduktan sonra iş imkanlarının daha cok olması ve dünyada her zaman gecerliligi olan bir meslek olmasıydı. benim aklımda aylardır güzel sanatlar fakültesi okumak var ama ben 'amaaan okulu bitiriyim meslegimi elime alıyım sonra güzel sanatlar okurum' diyodum. ama son 3 gündür okulu ciddi anlamda bırakmayı düşünüyorum ama bir yandan da mesleğimi elime almak istiyorum mühendis olarak.

ailemle bu konuyu daha konuşmadım. aslında çekiniyorum da onları üzmek istemiyorum bu fikrimle. çünkü okulu bırakırsam eminim ki yıkılırlar. onların bu 3 yıl içinde benden daha çok emekleri var derslerim ve okulum konusunda. kısacası kafam cok karısık.
benim gibi başına gelen var mı böyle birileri? siz naptınız böyle bi durumda?

sizden fikir almak istiyorum. siz olsanız napardınız?
mesaj olarak da konusabilirim bu konu hakkında.
tesekkurler

 
haci bence bu olay gelip gecici gibime geldi. yani donsemsel mi desem, mevsimsel mi desem arada geliyorlar. bence kendini biraz daha dene. eger gecen zamana karsi dusuncelerin ve hislerin degismediyse o zaman istedigin yola saparsin.


  • rising creeps  (24.03.13 19:24:48) 
yeni mezun muhendis olarak sunlari soyleyebilirim:

ilk olarak muhendislik okuyanlarin yuzde 68'i (kusuratli verdim dikkat edersen) 3. sinifta bi aydinlanma yasarlar, napiyorum olm ben olur. geri kalan insanlarin bir kismi muhendisligi isteyerek yaparken diger kismi da bilincsizce yapar.

ayni yollardan ve dusuncelerden ben de gectim, fakat benim alternatif fikirlerim guzel sanatlar ustune degil isletme ekonomi uzerineydi (klasik). olur da bu alanlarda ilerlemek istersen, hic degilse muhendislik diplomasi sahibi olmana ragmen bu alanlarda calismak istersen, secmeli derslerini bu yonde al.

guzel sanatlar cok farkli bi alan. yani bu icinde varsa yasarsin, yoksa yapamazsin. o yuzden ben olsam ile cumleye baslarsam ben olsam guzel sanatlara kaymam :} o yuzden bunu en iyi sen bileceksin.

en onemli kisim: bence okulu birakma, guzel sekilde bitir. bitirince illa muhendislik yapman gerekmiyor. baska bi alanda calisip ona gore hayatini devam ettirirsen, belki guzel sanatlara da vakit ayirabilirsin. ya da gercekten cok istiyorsan, okuluna bile gidebilirsin. ama okulu birakma. hayat yine senin, ileriye donuk hicbir sey hicbir seye engel degil ama bazi seylerin geri donusu olmaz.
  • she was my baby  (24.03.13 19:28:41 ~ 19:29:55) 
ben de senin gibi 3. sınıfım ve baştan beri istemiyodum. mecburen okuyorum yani. kesinlikle bitir derim ben. o kadar emek boşa gitmesin. diploman dursun bi köşede mühendislik yapmasan da. altın bilezik hesabı.


  • lady montana  (24.03.13 19:30:04) 
okuluna aynen devam sonra çok pişman olabilirsin


  • user73  (24.03.13 19:31:00) 
guzel sanatlar icin okul birakilmaz zaten okusan potansiyel issizsin. tip falan okuyacam ya da fizik kimya ilmine vakif olacam deseydin anlardim ama bu dusunce abuk.


  • mazungu  (24.03.13 19:40:01 ~ 19:40:49) 
Aynı ben lan. Ben de iktisat bırakıyorum epey iyi bir üniversitede, gerçi 3. sınıfta olsaydım bırakmaya cesaret edemezdim büyük ihtimalle. Benim zaten 1 senedir aklımda mezun olduktan sonra mütercim-tercümanlığın kapsamına giren işler yapmak vardı. Baktım cidden çok mutsuzum ve istediğim bölümü okumak istiyorum, bırakmaya karar verdim bölümü. Tabii bunun yanında 5-6 tane daha sebep sayabiliyorum. O yüzden çok rahat oluyor bırakma kararı. Seneye için hazırlanıyorum şimdilerde.

Çok kararlı olmak lazım. Bence 1 ay gibi bir süre her açıdan düşün, artısını eksinini tekrar tekrar yaz. Danışmaya gerek kalacak kadar artılar ağır basmıyorsa, yanlış karar da olabilir.
  • brainstorming  (24.03.13 19:42:23 ~ 19:44:53) 
bişey kalmamış ki, bi yıl daha dayan, bitir. yaş olur 23. daha sonra bu yapmak istediğini yine yapabilirsin. çok geç değil.


  • hay bin kunduz.  (24.03.13 19:48:45) 
bekle diyenler var da yas 24-25 olduktan sonra da güzel sanatlar okunmaz ki. okul 2 yıla anca biter benim hem. güzel sanatlar derken de sinema yada tiyatroyu kastedmiştim


  • kedidir o kedi  (24.03.13 19:54:15) 
kesinlikle okulunuzu bitirin.Herkes okuduğu bölümü çok mu seviyor zannediyorsunuz? Madem dersleriniz de iyi, kesinlikle okulu bitirin.Yaşamınızı sürdüreceğiniz geliri sağlayacak bir meslek çok önemli.Önce mesleğinizi elinize alın.
Okulu bırakanlar genelde ciddi ailevi vb. problemler yüzünden bırakıyor.Sizse hiç bir sorun yokken sırf istemiyorum diye böyle şeyler düşünüyorsunuz.

Ben okuduğum bölümü sevmiyorum üstelik derslerim de kötü :) yaş 23, son sınıftayım ve okulu 1 dönem uzattım.

Kesinlikle önce okulu bitirin.

Kesinlikle diyorum bak.
  • setra  (24.03.13 20:04:05) 
mühendislik aşkıyla yanıp da bölümü okuyanlar bile belli bir zaman sonra beziyor. yani bölümden emin olmamakla alakası yok. şu da var, beklentilerle okul eşleşmiyor. bunları okumak için mi uğraştık, bunun bana ne faydası olacak, bunları bilmek zorunda mıyız gibi çeşitli yanıltıcı düşünceler oluşabilir. yapacak bişey yok. az kalmış zaten. bi de şunun müjdesini veriym, bölüm dersleri temel derslerden daha kolaydır. calculus müş, kimyaymış, fizikmiş, termodinamikmiş bu gibi tuğla kitaplar görmezsin artık. pratiğe dayalı şeyler ilgini çekebilir. bi de bitirme tezin olacak diye son sene hocalar da kasmaz.

mühendislik bitsin. sonra istediğin bölümde yüksek yap. sonra git 3. bir disiplinde de çalış. sigortacılık yap, management trainee pozisyonlarına başvur, pg de danışman ol, kafana ne eserse. zaten mühendis olacağından alakasız ilanlara bile başvursan görüşmeye çağırdıklarını göreceksin. yani mühendislik işini kolaylaştıracak.

ha bi de iş aramaya başladığında xxx mühendisi diye mezun olduğun bölümü aramak zorunda değilsin. yukarıda da dediğim gibi ilgini ne çekiyosa kayabilirsin diğer alanlara.
  • sttc  (24.03.13 20:22:51) 
bence bırak ne istiyosan onu yap. ben yapmadım çok pişmanım. ki ben istemeden girdim ekonometriye. 3. sınıfta bırakıp pmyo ya gitmeyi düşündüm ama ailem ters çıkar diye vazgeçtim. zorlasam her türlü bırakırdım, sonuçta istemediğin bi okul. şimdi 6. senem bitiyo ve yine mezun olamıyorum. muhtemelen polis olamicam ve hayatım boyunca içimde kalıcak bu. ama iyi düşün gerçekten yapmak istediğin şeyin ne olduğu konusunda..


  • mosakale  (24.03.13 20:46:52) 
iki sene çok kısa bir zaman. siz o diplomayı bi cebinize koyun da hele, ondan sonra ne isterseniz yaparsınız. yaşınız da daha bebek üstelik...


  • compadrito  (24.03.13 21:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.