[]

amerikada prime-time

amerikada doğu batı arasındaki mesafe yüzünden ciddi saat farkları da mevcut. filmlerde falan gözümüze sokarlar hep; New york ile LA arasında bile 3 saat fark var sanırım.. belki daha büyük farklar olan bölgeler de vardır.

peki ulusal yayın yapan büyük kanallar bu saat farklarını nasıl çözüyor? ulusal tek bir prime-time dan söz edemeyiz heralde. aynı kanal bölgesel olarak farklı yayın mı yapıyor yoksa nufusun yoğun olduğu bölgelere göre tek bir yayın mı yapıyor? mesela ciddi raitng alan diziler hangi saatte nereye göre yayınlanıyor? cnn'in ana haber bülteni saat kaçta? nereye göre?

nedir efem?

insanlığa katkısı olan bi soru değildir, üste taşımayınız :)

 
cnn'de hep zaten est pst diye yazarlar programları ve evet, nasıl avrupa yayını ayrıysa doğu ve batı (ve hatta orta - ct ve mountain time var kardiş) yayınlarında da saatlere göre değişebiliyor programlar. zaten haberler de saatte bir iki saatte bir ilan veriliyor ya, özel programlar dışında bu takip ediliyor.

bunun dışında bizdeki gibi bir star, bir kanal d filan yok, mesela new york'ta nbc, nbc4 veya channel 4 olarak geçer, san diego'da KNSD diye geçiyor. wb wpix olarak ny'da yayın yapar, başka eyalette hatta şehirde başka. bu yüzden hemen hepsinin prime time'ları 8de başlar. lost new york'ta 9da çıkıyor, san diego'da 6da değil yani. orada da 9.
  • zkurmus  (02.02.09 19:49:52) 
amerika ve kanada'da, dort tane zaman dilimi var: eastern, pacific, central, mountain. (alaska ve hawaii istisna tabi)

"Eastern and Pacific" ve "Central and Mountain" diye ikiserli zaman sistemine gore prime time olusturuluyor.

pazartesinden cumartesiye kadar eastern ve pacific icin 8:00 p.m.-11:00 p.m. arasi, central ve mountain icin 7:00 p.m.- 10:00 arasi. pazar gunleri icinse 1 geriye git hepsinden. kablolu televizyon kanallari icinse butun gunler 8-11 arasi. buna "traditional prime" diyorlar.

bir de bazi kanallarin eklenmesinden sonra "common prime" denen bir kavram da cikmis. o da e&p icin 8-10 arasi, c&m icin 7-9 arasi. pazar gunleri de yine 1 saat onceden basliyor.

ayrica bunlarin duzenlnemsi icin "Prime Time Access Rule" diye bir kural var.

verdigim terimleri arastirarak daha ayrintili bilgilere ulasabilirsin.

surda da prime time'larin tarihi cizelgesi var:
fergusond.people.cofc.edu
  • ermanen  (02.02.09 20:37:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.