[]

porselen disler, saglikli gulusler?

23 yasindayim ve dislerim olmasi gerektiklerinden daha kucukler. yaz tatiline kadar para biriktirip dislerimi optimal buyuklugune kavusmasi icin komple porselen yaptirmayi dusunuyorum. maddi ve manevi olarak sarsici bir eylem midir bu?




 
maddi olarak oldukça sarsar,
ama bırak oldukları gibi kalsınlar, ne gerek var.

  • derectus  (02.02.09 17:20:21) 
abi o tat almanı da etkileyecek düşünsene. yediğin ekmeğin etin meyvenin tadını tam almaktan daha önemli çok az şey vardır dünyada.

@x daemon, abi şimdi kurcaladım biraz, hakkatten alakası yokmuş, sadeece porselen dişler ağızda geçici bir tat bozukluğuna neden olabiliyormuş ki, her diş müdahelesinde karşılaşılabilen bir şey bu.
  • yoldaki isaretler  (02.02.09 18:15:01 ~ 03.02.09 09:56:48) 
tad alma organi dil saniyordum ben.


  • x daemon  (02.02.09 18:44:05) 
maddi olarak tüm dişler diyorsan 32 x 200 = 6.400 bulabileceğin en minimum rakam olur. eğer zirkonyum olsun çok sağlam olsun diyorsan 16.000 - 20.000 tl civarı olur. seçtiğin renge falan göre değişiyor.

maddi açıdan durum bu.

manevi açıdan bir sene kadar sıkıntı verecektir. suniliği buram buram hissedeceksin çünkü. daha sonra geçiyor. dilin artık dişleri hissetmeyecek olması ayrı bir sıkıntı verecek.

dini açıdan, eğer sağlık açısından bir gereklilik yoksa israf olarak görülen bir şey kaplatma.

bir de dönüşüyok bu yolun. kararından emin ol. ve diş hekimine güven. hata yaparsa da düzeltmesi zor
  • trocero  (02.02.09 20:06:12) 
öncelikle bir dişhekimine gitmeni, muayene olmanı, durumunun sosyolojik endikasyonu (gerekliliği) olup olmadığını hekimle birlikte belirlemeni şiddetle öneririm.dişlerim küçük diyorsun ama, acaba aslında öyle mi?? yani dişlerin mi küçük yoksa çene kavsin mi büyük?
ayrıca, eğer bu protezin gerekliliğine karar verilirse kaç dişe yapılacağı da yine hekim tavsiyesi ile belirlenmelidir. hemen 32 dişe protez yapılacağını varsaymak mantıksız.
(zaten herkeste 32 diş olduğunu da nereden çıkardınız??)
çoğunlukla bu gibi durumlarda üst ve alt çeneden önden 8er diş yani güldüğümüzde görünen kısma (bu da yine çoğunluk bazısı gülünce küçük dili bile görünür misal: bill clinton zaten bu gülüşe de bill clinton gülüşü deriz. gereksiz bilgiler ansiklopedisi 13. cilt sayfa 578) kaplama yapmak yeterli olur.
geçmiş olsun.
  • Omayra  (02.02.09 21:10:03) 
annem(annem dedim ama çok genç henüz kendisi)dişlerini çok sıktığı için dişlerinde erime küçlme meydana gelmişti. minicik kalmıştı dişleri. kaplattı ve şimdi çok mutlu. alışmada sorun yaşamadı. istediği beyaz tonunu da kendisi seçti inci gibi dişleri oldu. muayene olup önce hekimin de fikrini almakta, birlikte karar vermekte fayda var. sonuçta estetik bir durum sözkonusu. değişime hazırsanız manevi yönden sarcısı olacağını sanmıyorum. tabi hekimizin güzel iş çıkarması da önemli. maddi yönüne gelince; sanırım yaklaşık 18 diş kaplanır. hekim ile yapacağınız pazarlık konusunda da fiyatı ayarlarsınız. kesinlikle pazarlık yapın ;) şimdiden hayırlı olsun.


  • girl in a coma  (03.02.09 00:45:16) 
Şekür Çingi diyorum sadece.. bi araştırmanı tavsiye ederim.. ben yaptırmadım ama yaptıran birini gördüğümde inanamadım. Ne maddeden falan yaptığını bılmıyorum ama bir üst çeneyi(toplam diş sayısını bilmemekle birlikte) 2500 euroya yaptırdığını biliyorum


  • Merwish  (03.02.09 22:20:27) 
he birde istanbuldaysanız


  • Merwish  (03.02.09 22:26:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.