[]

kek nasıl yapılır?

öncelikle merhaba. evden fazla çıkmıyorum, çok sıkılıyorum kendimi yemek yapmaya verdim ama baktım hiç kek, tatlı falan yapmayı bilmiyorum. google'da arattım bir ton site çıktı çeşit çeşit kek tarifleri var. benim istediğim öncelikle sade kek yapmayı öğrenmek, diğerleri daha sonra. var mı bana kekin nasıl yapıldığını anlatacak ya da bununla ilgili site önerecek olan bir yardımsever. ama daha önce hiç kek yapmadığım için böyle basit basit anlatılması lazım :)




 
3 yumurta 1 kase yogurt -yoksa 1.5 bardak süt- bi paket kabartma ve vanilya. 1 su bardağı yağ, 2 su bardağına yakın seker. un da kıvamına göre. bunlar malzemeler.

yumurtayı kır, şekeri koy sonra çırp iyice köpük köpük olana kadar yağı koy sonra. vanilyayı koy, süt-yogurt neyse- koysa, karıştır iyice. sonra ununu ve kabartma tozunu koy,akışkan olana kadar iyice karıştır. sonra tepsini yağla, kekini dök fırına ver 180 derecede, ilk 15 dk acma. aç sonra pişine kadar bi kaç kere cevir etrafında. pisip pismediğinide bıcak sokarak anlarsın. oldu mu canım bi dilim de bana yolla.
  • fakir nightboy  (23.03.13 20:20:22) 
benim çoğu kek için kullandığım basit bir tarif var, yani tarif de değil ama uydurma bir şey işte:

3 yumurta bir kaba kırılır üzerine bir tutam tuz, bir buçuk bardak toz şeker konur ve mikserle şekerler çözülür gibi olana kadar çırpılır.

yarım bardak belki de daha az sıvı yağ, bir bardak süt eklenir, tekrar çırpılır.

eğer kekin süngerimsi olmasını istersen krep hamurundan biraz koyu, daha ekmeğe dönük olmasını istersen daha da koyu bir hamur olana kadar (mikseri kaldırınca akan hamur aktığı yerde hemen hamurla bütünleşmediğinde) un eklenir. bu da 2-3 bardak arası bir şey oluyor. bazıları kaşıkla karıştırın dese de unu koyduktan sonra ben bunu da mikserle karıştırıyorum bir şey olmadı henüz.

kabartma tozu - vanilya una karıştırılıp eklenir tabi un ölçümü esnasında.

bir kap güzelce margarin ya da tereyağı ile yağlanır, kek hamuru buna dökülür. 175 derece fırında pişirilir. fırına göre pişme süresi değişiyor yarım saat ile 50 dk arası. yarım saatten sonra kontrol etmekte fayda var.
  • ardelia lortz  (23.03.13 20:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.