[]

Buz ama nasıl buz?

Yaklaşık 10 yıl önce Algida toptancısı bir tanışımızın bakkalına mal verirken avucuna buz koyup bizimle el sıkışıyordu. biz de habersiz elimizi vermiştik tabi. buzdan acı duymuyorsun ama bir müddet sonra haliyle elini çekmek istiyorsun. Adam 30-40 saniye elimizi bırakmamıştı. Sonra elimizi kurtardıktan sonra avucumuzun içi beyaz beyaz büyük kabarcıklarla dolmuştu. birkaç gün öyle gezmiştik. ama acı yok dediğim gibi.

"bu nasıl buz" dediğimizde gazlı buz gibi bir şey demişti adam galiba. bilen var mı bunu? Tam adını ve nerden temin edileceğini?

şaka için birebirdi. acayip bir şeydi ya.

 
kuru buz deniyor kendisine. aslında buz değil bir kimyasal madde.


  • hope ender  (23.03.13 19:55:20) 
katı karbondioksit işte.


  • zgrydn  (23.03.13 19:57:33) 
kuru buz olmasın o?

www.youtube.com
  • wiillii  (23.03.13 20:01:04 ~ 20:02:57) 
Evet kuru buz olmalıdır söylediğin. Ayrıca not olarak bulunsun, çok düşük sıcaklıktaki buz yakıcı etki gösterir. Hatta bu yöntem bazı cilt tedavilerinde de kullanılır.


  • burka  (23.03.13 20:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.