[]

yurtdışında kredi kartı kullanımı

ilk defa yurtdışına çıkacagım. kredi kartı kullanırsam komisyon alınıyor mu? hangi kartı götürsem daha az komisyon öderim? aynı soruyu banka kartı için de sormak istiyorum. atmden para çekerken komisyon öder miyim?




 
kredi kartından alışverişte yurtdışında olduğun için bir komisyon ödemezsin, banka kartından da pos cihazı kullanarak yaptığın alışverişler için bir komisyon ödemezsin. nakit çekimlerde ise banka katından komisyon ödersin. (çok zor durumda kalmayıp kredi kartından nakit çekmeye çöalışmayacağını varsayıyorum, ama eğer öyle bişey olursa hem komisyon hem de kredi kartından nakit çekim ücreti + faizi ödersin) ancak çektiğin atm unicredit atmsi ise yapıkredi tl hesabına bağlı bir bankakartı ile komisyon ödemezsin. yapıkredi işine giremem diyorsan ziraat yüzde iki kesiyor nakit çekimlerde.

bonus not: master ve visa (kredikartları) pos cihazlarında hiç sorun çıkartmıyorlar da, şu visa electron ve maestro'yu (bankakartları) çoğu pos cihazı tanımıyor avrupada, ona dikkat edin de ortada kalmayın.
  • herp  (23.03.13 17:37:32 ~ 17:39:50) 
kredi karti veya atm kartiyla yurtdisinda para cekerken komisyon ödersiniz evet. banka kartiniza ve yurtdisindaki bankaya göre degisir.
türkiye'de döviz hesabiniz varsa bazi bankalardan masrafsiz da cekebilirsiniz misal.

sanirim 4€ civari bir sey ödemistim ben son cektigimde.
  • vampyria  (23.03.13 17:40:16) 
akbank ve işbankası kredi kartım var. finansbank ve yapıkredi kullanan arkadaşlar da bizim kartları alabilirsin dediler. bu bankalardan hangisini tercih etmem daha avantajlı olur peki?


  • fbeyza  (23.03.13 17:44:07) 
gideceğin ülkede, unicredit bankası var mı ona bak, eğer bu varsa bu bankanın atmlerinden yapıkredi kartı ile komisyonsuz çekiyorsun.

tikleri atarsan bi de.
  • herp  (23.03.13 17:49:25) 
dediginiz bankalari tecrübe etmisligim yok ama bankalarin sayfalarinda yaziyor masraflar:

akbank kartiyla nakit cekmek: azami 7 tl
is bankasi:

TL limitli kredi kartlarıyla yurt dışında gerçekleştirilen nakit çekme işlemlerinde nakit çekim işlem komisyonu asgari 7 USD olmak üzere işlem tutarının %3,15'ine 3 USD ilavesinin TL karşılığı olarak uygulanmaktadır. Kart sahibinin yurtdışında yapacağı nakit çekilişlerinde, hesabı artı bakiyede ise, nakit çekme komisyonu olarak hesabına sadece 3 $ karşılığı TL yansıtılacaktır.

USD limitli kredi kartlarıyla yurt dışında gerçekleştirilen nakit çekme işlemlerinde nakit çekim işlem komisyonu asgari 7 USD olmak üzere işlem tutarının %3,15'ine 3 USD ilavesi olarak uygulanmaktadır. Kart sahibinin yurtdışında yapacağı nakit çekilişlerinde, hesabı artı bakiyede ise, nakit çekme komisyonu olarak hesabına sadece 3 $ yansıtılacaktır.

EURO limitli kredi kartlarıyla yurt dışında gerçekleştirilen nakit çekme işlemlerinde nakit çekim işlem komisyonu asgari 7 EURO olmak üzere işlem tutarının %3,15'ine 3 EURO ilavesi olarak uygulanmaktadır. Kart sahibinin yurtdışında yapacağı nakit çekilişlerinde, hesabı artı bakiyede ise, nakit çekme komisyonu olarak hesabına sadece 3 € yansıtılacaktır.

finansbank atm karti: 3 usd
finansbank kredi karti: 3 usd + %3

yapi kredi'nin yurtdisi islem ücretlerini bulamadim sitesinde.
  • vampyria  (23.03.13 17:56:49) 
yok yok kredi kartından nakit olarak para çekmeyecegim garanti ama alışveriş yaparken işte sonra ekstrede %30 fazla oluyomuş gibisinden efsaneler duydum


  • fbeyza  (23.03.13 19:02:02) 
garanti'nin american express karti yurt disi harcamalarindan %7 gibi bir para aliyor.


  • latios  (23.03.13 19:15:30) 
@latios kartla yapilan ödemelerde mi yoksa atmden para cekince mi?


  • vampyria  (23.03.13 19:28:10) 
Yapikredi cok acimasiz ben baht olarak alısveris yaptim onu once dolara cevirdi sonra tl ye bunu da gunluk kurdan yuzde iki bucuk farkla yapti ama iyi yani bes taksit yapti

Vakif ya da hsbc usd olarak ekstreye yansitiyormus ve dolar olarak oduyorsun o zaman kurdan az etkileniyorsun

Ykb 1500 liraya 110 lira fark koydu
  • seyyar satıcı  (23.03.13 22:45:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.