[]

beginner to rock

iğrenmek, öğrenmek'in düşmanıdır..

yani demem o ki bayadır bi igrendim bu rock şarkılarından az once böle bişi dinledim www.youtube.com kendimi hani fena degil diye kendi kendime dedim bir yerden başlayabilirim.

rockçı abiler
rock nedir? nasıl rock dinletisi başlar beyinde? başlangıc olarak nasıl giriş yapılır rock'a, ne bilim rock dinleyerek çalışmak istiyorum - çok motive edici oluyor gerçekten - tabii endzeit tarzı bişilerle başlama niyetim yok. ne bilim böle 5,6 yaşında ki birine rock anlatırmış gibi bişi. makaleler okurumm sadece hani bi zevk oluşturam kendi tarzım olsun felan.

teşekür

 
Jimi hendrixle başla.


  • kablelvuku  (23.03.13 08:45:10) 
buyur burdan başla: www.youtube.com

ya da bu: www.youtube.com

ya da sen en iyisi şu resimdeki bütün gruplara bi göz at: www.google.com
  • king lizard  (23.03.13 08:48:29 ~ 08:49:16) 
www.allmusic.com

bak burada güzel bi yazı var, üzerinde de kilometre taşı albümler var. iyi bi başlangıç olabilir.
  • boshi  (23.03.13 08:52:27) 
tarz istiyorsan önce mefhumu öğrenmelisin. o da şu: mefhum falan yok, bütün bu rock hadisesi zenci müziğinin yüz yıla yakın bir zamandan beri araklanmasından ve sömürülmesinden ibaret.
dinleyip ne alaka diyebilirsin zira tını, gam, armoni, bok püsür bilmen lazım. gerçi ben de sadece bilmen gerekenlerin ne olduğunu biliyorum. bilmeden de dinliyorum. arada paslı çalan adamları dinliyorum arada temiz çalanları, tonlarını özenle seçenleri. böyle böyle gidiyorum.
bence al, faith no more dinle, black sabbath olur, opeth, dio, the stranglers, tool. bunlar hep bi derdi olan adamlar. hepsinin tarzı farklı.
böyle rivayetvari entryler falan da işe yarıyor işi kavramaya:
eksisozluk.com
eksisozluk.com
bunları hep dinle yap, sonra üstüne queen dinle, huzur bul, tekamül et.
  • ismail yk  (23.03.13 09:07:36) 
sepultura gibi bir şey arıyorsan:

www.youtube.com
  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (23.03.13 10:09:04) 
@kablel blues albümü indirdim, başlıcam @boshi teşekür @lizard resim çok faydalı oldu @ismail yk teşekür, mefhum konusuna kendimi verecem ilk, sonra gerisi gelir. çok teşekür


  • legolas_21  (23.03.13 10:11:53) 
ben şöyle başlamıştım: ilk önce internetten metal ve rock türlerini araştırdım. sonra her türün önde gelen gruplarının müziklerini dinledim daha sonra şarkılarını öbür grupların şarkılarından daha çok beğendim grupların türlerini dinlemeye başladım. şuan ağırlıklı olarak death ve thrash metal dinliyorum ama bu demek değil ki diğer türleri dinlemiyorum. heavy de dinliyorum nu metal de dinlorum rapcore, hardcore, metalcore dinliyorum.


  • lathspell  (23.03.13 10:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.