[]

Blog'da SEO

Aşağıdaki adreste ikamet eden bir blogum var, kendileri hosted bir serviste bulunmakta. Altyapıyı sağlayan bu servis, kullanılan template'lerde SEO mevzularının otomatik olarak en güzel şekilde halledildiğini iddia ediyor, fakat Pagerank'ini kontrol ettiğimde 1-2 gibi çok düşük puanlar alıyorum, dolayısıyla acaba bir yerde yanlış yaptım da Google beni cezalandırıyor mu diye de düşünüyorum.

Pagerank'i artırmak, normal seviyelere çekmek için ne yapmak lazım? Her konuda birinci çıkayım gibi bi olayım yok da, acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum yani, mesela atıyorum 'post URL'leri başlıkla eşleşmediği için Google beğenmemiş' gibi bi durum mu var? Bilgilendirebilirseniz sevinirim a dostlar.

Adres de bu: cnr0.org

 
pagerank verilen - alınan linklerle de ölçülüyor, ki eğer siteniz güncel ve yenilenen bir site ise ve başka sitelerde de linkleri çıkıyorsa zamanla yükselir o pagerank.


  • puro  (23.03.13 03:19:34) 
pagerank hiç umurunda olmasın. gerçekten hiç bir işe yaramıyor. 6 yıldır seo ile uğraşıyorum bu işe 1-2 yılını verenler bile bunu bilir.

pagerank = etkisiz eleman. hı ben yüksek pr istiyorum dersen. pr değeri 7-8 olan bir siteden link satın al. ilk güncellemede en az pr 6 değeri alırsın. bu kadar net.
  • nemo problemo  (23.03.13 05:24:44) 
Teşekkür ederim cevaplar için.

Hmm. Ben de Google sıralamalarını doğrudan etkiliyor diye düşünmüştüm, onlarca sayfa nette başka bir kopyası olmayan orjinal içerik bulunan blogda neden Google'dan gelen trafik bu kadar az diye düşünüp duruyordum. Cidden de blogspot'tan bi blog açıp salak salak şeylerle doldursam bir sürü aptal referrer geliyor, ama bana gelmiyor. Anlayamadım açıkçası neden olduğunu. SEO mevzularından pek çakmadığım için bu durumu PR'a bağlamıştım ama demek onla alakası yokmuş pek.
  • roket adam  (23.03.13 23:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.