[]

plagiarism

bu hırsızlığı yapmadan makale yazamıyorum. türkçe olunca kolay da ingilizce birşey yaz dediklerinde çok zorlanıyorum. gidiyorum ingilizce başka makalaleri kopyala yapıştır yapıyorum. sonra onun ozetinin özetinin kurduğu cümle ve kelimelerinden başka birşey ortaya çıkarmaya çalışıyorum. ama bu benim hala plagiarism yaptığımı gösteriyor. sizden ingilizce bir makale yazmanız istendiğinde ne yapıyorsunuz ? zor değil mi hiç ? siz de plagiarism yapıyor musunuz ? tavsiyeleriniz neler ? bırakmalı mıyım bu plagirasim olayını




 
şey yapabilirsiniz mesela, aynı haberi farklı kaynaklardan okuyabilirsiniz. aynı şeyi farklı yollardan anlatıyorlardır onlar da herhalde.


  • ron dennis  (22.03.13 23:36:12) 
paraphrasing diye birşey var. o yardımcı olabilir başka türlü yazmanız için


  • rory  (22.03.13 23:40:30) 
okuyun alıntılayacağınız yeri. kapatın sonra. aklınızda kalanları yazın.


  • gene mi gene  (22.03.13 23:46:04 ~ 23:46:19) 
genellikle aktarmakta zorlandığım yerleri tırnak içine alıp referansı veriyorum. onun dışında çoğu zaman anladığım şekilde yazıyorum. bir de konu ile ilgili tez vb çalışmalara bakıyorum daha açıklayıcı oluyorlar.


  • nevrotik  (22.03.13 23:48:09) 
plagiarism, paraphrase ederek, aklında kalanı yazarak filan atlatabileceğin bir şey değil. senin dediğinle adamın dediğinin kelimesi uysa plagiarism sayarlar. referans vermeyi alışkanlık haline getirmek gerek. bol bol APA, MLA çalış.


  • klassno  (23.03.13 00:17:17) 
tırnakla da olsa paraphrase yapsan da okuyup anladıgını yazsan da referans vermek zorundasın zaten. referans vermedikten sonra ne yaparsan yap plagiarism olur zaten
tabii sadece tırnakta kullanılmaz onun belli bir sınırı vardır.

benim yaptıgım şey paraphrasing. passive yap, aynı anlamda başka kelime kullan. kaynakta birleşik birkaç cümle varsa onları ayrı cümleler olarak yaz. ayrı cümleler varsa tek cümlede toplamaya çalış. olmuyorsa anladıgını yaz.

ancak anladığını yazınca da okudugundan pek farklı birşey yazamıyorsun. adamın sana anllattıgı şekilde ve kelimelerle oluyor ne yapsan. sonunda da benzerlik çıkıyır tabi.
  • bizatihizururi  (23.03.13 03:21:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.