[]

Kredi kartı yıllık üyelik ücreti'ni geri alma?

Merhaba Duyuru,

Garanti'nin bonusu bu ayki ekstresinde (ki kartı 2011'de vermişlerdi, yeni kullanmaya başladım) 59tl yıllık üyelik ücreti adı altında bi geçirme yapmış. Ufak bi araştırma sonrası dilekçe, hakem heyeti olayını çözdüm. Lakin yine bu araştırma esnasında "telefon et, kartımı iptal ediyorum de gelecek ay geri veriyorlar" önerisine çok rastladım.

Soruya geliyorum; niyetim şu ki önce bi arayıp blöfümü yapayım, eğer yutarlarsa sıkıntı yok, ama "tamam iptal ediyoruz" derlerse ve ederlerse, daha sonrası için iptal edilmiş kart için hakem heyetine fln başvursam geri alabilir miyim?
ya da hiç telefon olayına girmeden direk dilekçeleri mi göndersem?

 
Şöyle ki, aidat zaten ileriye donuk, yani aidat onumuzdeki 1 seneye ait. Kart iptal edilince otomatikman aidati iade ediyolar cunku karti kullanmamis oluyosun. Sen yine blofunu yap, isbankasi o blofu onemsemedi ve kartimi kapatti mesela. ama kartiniz kapandigi icin odemenize gerek kalmamistir diyip aidati iade de etmek zorunda kaldilar. Ama zaten iade icin musteri hizmetlerini araman lazim. Baktin 'iade mkansiz gorunuyor' falan diyolar blofu cek. Ha iptal olunca da iade olmuyosa yine heyete gidebiliyosun ama once bankaya dilekceyle iade talebinde bulunup 1 ay sonucu beklemen, sonuca gore tuketici heyetine gitmen lazim. surec boyle isliyo.


  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (22.03.13 22:37:23) 
annem de bu işe çok atarlanıp bir şeyler yaptı, 200 küsür tl aldı. ama ne yaptı etti valla bilmiyorum. da arayıp blöf yapmadığına eminim. dilekçe cart curt vermişti sanki.
öyle ya da böyle alabiliyorsunuz. hakkınızı savunun sonuna kadar.

  • leadzeppelin  (22.03.13 22:51:17 ~ 22:52:01) 
10 sene öncesi olan tüm kartlar için alabilirsin. kapatılsın kapatılmasın fark etmez. zaman aşımı 10 senedir. hakem heyetinden bilgi almıştım böyle dedi.


  • gudumlu anne terligi  (22.03.13 22:55:55) 
şimdi aradım ve kapatılmasını istedim, dolayısıyla nedenini sordu, söyledim. direk tamam kapatalım dedi müşteri temsilcisi (ismini anlamadım =P ), sonrasında bende tamam kapatalım deyince, kapatmadan önce eğer 1 yıl kapatmama sözü verirseniz 40tl bonus yüklenecek dedi, bende üyelik ücreti kadar verirseniz olur dedim, şuan bu kadar dedi ve bende kapatalım o halde dedim. sonrasında elinizdeki bonuslar patlayacak fln deyince, dur o zaman bonusları harcayım, sonra kapatırım diyip telefon konuşmasını sonlandırdım.

septiklestiremediklerimizdenmisiniz ve gudumlu anne terligi'n dediğini de baz alarak bonusumu kullanıp, kapattıracağım, sonrasında da dilekçe, hakem heyeti fln...

edit: bu arada kartımın bayağa borcu vardı, gelecek yıla kadar büyüklü küçüklü taksitlerle ve kart kapandıktan sonra da ekstre gelecek ve kartın numarasıyla yatırabilirsiniz dedi...daha önce okuduğum duyurularda borcu ödemeden kapatamayız fln demişler...
  • spider03  (22.03.13 23:03:55 ~ 23:10:04) 
ben de geri alamamıştım garanti'den. gs bonus var, maç bileti falan alıyoruz. adamlar "istiyorsanız kapatalım" diyince özür dileyecektim az daha.


  • sezercik yavrum benim  (23.03.13 07:52:25) 
5- 6 bankadan defalarca aldım Garanti ve İş bankası iade etmedi, kartları kapattırdım.

Şimdi onlar düşünsün !!
  • charlesbukowskiineksi  (23.03.13 08:03:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.