[]

Miras hukuku meselesi

Duyurunun cevval avukatlarından biri bakabilir mi acaba?

olay şöyle. 4 oğlu olan bir adam var (kendisi rahmetli dedem). iki oğlu kendinden önce vefat ediyor (1978 ve 1981). her ikisi de evli ve çocuksuz. ardından dedeyi kaybediyoruz (1986). 1996 yılında da dedenin arazilerinin olduğu bölgeye kadastro geliyor ve miras olarak kalan arazileri o sırada ikisi vefat etmiş olan 4 oğlu adına kayıt ediyor. daha 2003 ve 2010 yıllarında amca ve babam da vefat ediyor. kalan arazileri satmak istediğimizde ne yapmamız gerekir söyleyebilir misiniz?

elde olanlar: dedemin, babanın ve dedemden sonra vefat eden amcamın veraset ilamı ve dedemin veraset ilamında görülen varislerin araziyi satmak istediğine dair vekaletnameleri.

 
tapu kaydının tashihi, yani tapuda hak sahibi görünen 2 kardeşin silinerek diğerlerinin kalmasını istemelisiniz. gerçi evlilik durumlarını açık yazmamışsınız, çocuk da olmadığı için hiç gerek de olmayabilir. (dosyaya bakmak lazım ehehe).
veyahutta direk hayatta kalanlar dede ve ölen kişiler adına veraset ilamı çıkartıp bu ilamlara göre intikal işlemi yapmalısınız. intikal işleminin özü şudur. tapuda ölenlerin silinip sağ ve hak sahibi kişilerin yazılması işlemi.

  • ground  (22.03.13 09:01:30) 
yanlış anlamadıysam intikal işlemi tapunun sağ kalanlar adına yeniden düzenlenmesi oluyor. o zaman kadastronun düzenlediği o yanlış kayıdın da bir önemi kalmıyor.


  • tururo  (22.03.13 09:45:55) 
nerede ise evet.


  • ground  (22.03.13 23:19:44) 
Çok teşekkür ederim.
Verdiğiniz bilgiler gerçekten de konuyla ilgili bilmem gerekenler (kalan hisseli bir miras, satılmak istenen arazi ve sorun çözülmesi için tek yol izale-i şuyuu (her ne demekse bu) yapılması lazım diye üsteleyen avukat) :)))

  • tururo  (23.03.13 14:12:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.