[]

Tepkisizlik

Türkiye'nin içinde bulunduğu bu süreçte milliyetçi kesimin, özellikle de ülkü ocaklarının, bu denli sessiz kalmasını neye bağlıyorsunuz?




 
içten içe besledikleri tayyip sevdalarına ve korkularına.


  • mesa  (22.03.13 02:15:14) 
Bu denli şehit yakınları dahil halkın her kesiminden destek alan bir süreçte kimse barışı baltalayan kesim olmak istemez veya barışa karşıymış gibi gözükmek istemez. bu yüzden sesleri biraz az çıkıyor.
Ayrıca her boka tayyip diyerek atlamak da nedir ya, bir gün tayyip diye diye kanser olacaksınız amk.

  • low-life  (22.03.13 02:23:27 ~ 02:29:04) 
@low-life bana dünyada böyle bir olayın olup da milliyetçi kesimin tepkisiz kaldığı bir yer söyle lütfen.geçelim o barış süreci ayaklarını falan.milliyetçilik zaten içinde rasyonalite barındırmayan bir şey.adamların çok da umurunda kürtlerin dili,kültürü bilmem neyi.

ortada çok açık ve net 2 seçenek var neden tepkisiz olduklarına dair.
1-bunlar milliyetçi değiller.
2-korkuyorlar.

başka bir ihtimal yok.
  • mesa  (22.03.13 02:43:38) 
cevap cok basit. milliyetci kesimin turkiye'de "sessiz kalmadigi donemde" yaptiklarini inceleyin.
cok basit bir sey goreceksiniz. o "sessiz kalmadigi olaylar"da, arkasinda bariz sekilde devlet vardi. su an arkalarinda devlet yok.

mesela kullandiklari silahlar, bombalar nerelerden gelmis? askeri yargitay'da nasil komik sekilde cinayeti itiraf eden adami beraat ettirmisler. hangi hapishaneden kim, hangi donemde ne kadar basit sekilde kacmis?

su anda devlet/polis vs. ulkuculere dusman degil, ama tam olarak arkasinda da degil. ufak/tefek olaylari polis tolere eder (bkz: bdp'lilerin karadeniz gezisi) ama oyle buyuk capli bir sey yapmalarina musade edilmez.
  • tmesut  (22.03.13 06:26:42) 
sadece ülkücülerde değil, halk genel olarak bir şey söyleyemiyor dikkat edersen.

o da halkın iyice otlaştırıldığının göstergesi bence. en ufak bir tepki bile veremiyoruz. buna sende bende dahil.

@mesa ilk cevabına yav he he desemde korkma olayına katılıyorum.
  • mattiadestro  (22.03.13 07:19:19) 
ülkü ocakları oluşumunun tarihleri boyunca devlet ile ters düştükleri tek bir tane fikir ayrılığı devletin herhangi bi politikasına karşı gösteri/tepki olayları yoktur zaten. ufak tefek münferit olaylar olsa dahi bunlar üst kademelerden (bahçeli vb. gibi) destek bulamamış onaylanmamıştır.


  • olurnedenolmasin  (22.03.13 07:46:39) 
@tmesut çok ama çok güzel izah etmiş. takdir ettim. ülkücü dediğin adam öyle gerçekten vatansever, vatanı milleti için canını siper eden adam değildir.arkasında dayısı, parti başkanı , devlet, karakol, polis, milletvekili olduğunu bilir ona göre tepki verir. içi boş ve de fostur. aslen maraşlı, kimlikte osmaniyeli, ve de adanalıyım ciğerlerini bilirim.


  • ground  (22.03.13 09:08:31) 
Herkes bekliyor güzel kardeşim. Eğer mevcut hükümet süreci iyi idare eder hakikaten akan kanı durdurursa çok farklı bir Türkiyede yaşarız. Ha beceremezse %60 oy aldığı Afyondan %5 oyu zor alır. İşte bu dengede AKPye bayrak açıp da AKP bu işi çözerse yediğiniz golü de siz çıkaramazsınız. CHP MHP bu yüzden bekle-gör durumunda. Halk da öyle. Evladı şehit olmuş anne ağlıyor ama bir yandan da bakıyor ki 17 yaşında öz yeğeni asker olacak. Kan durmazsa o şehit olacak. Ha süreç iyi idare edilmez teröristler baş tacı olursa bu sefer kıyamet kopar o başka.

Özet: Herkes ne olacak diye merakta? :)
  • kadim kishi  (22.03.13 10:41:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.