[]

iPad Mini-Nexus 7-Kindle Paperwhite kapışması

Dedim ki bi kitap okuyucu alayım iyisinden, e-book'ları atayım her fırsatta açar okurum. Fiziksek olarak kitap edinmek zor geliyor, çok da elektronikli teknolojili biri oldugumdan elimdeki aletten kitap okumak hoş gelebilirdi.

Bu aşamada Kindle Paperwhite e-book reader'lardan en iyisi.

Ancak ben çizgiroman falan da okumak istiyorum. Bu aşamada da Nexus 7 ve iPad Mini seçeneklerim. Android telefonum mevcut, arayüzü kullanımı falan biliyorum yani. Yalnız aralarındaki fiyat farkı muazzam. iPad mini 800 liradan başlıyorken Nexus 7 400 lira. iPad'in kullanımı, stabilliği falan android'den çok daha iyi ama bu fiyat farkına değmez bence.

Ben diyorum ki 400 liraya Nexus 7, 360 liraya da Paperwhite alayım. Dışarda Nexus 7 ile haberleri takip eder çizgiroman falan okurum, evde de Paperwhite ile kitap okumaca yani.

Bu aşamada bizzat Nexus 7, Paperwhite ve iPad kullanıcılarının fikirlerine ihtiyaç duyuyorum. Öpüyorum.

 
Resim güzel olmuş (:


Bu aşamada Kindle Paperwhite e-book reader'lardan en iyisi. Bu doğru.

Şöyle bir yolu varmış, alıntılayım:

Pw'ta da istediğin her şeyi okursun çok basit,
mesela istediği çizgi roman mı, jpg şeklinde mi yayınlanmış kopyala worde farklı kaydet de pdf yap at paperwhite'a ekranı ister landscape et ister etme oku.
  • mecazimursel01  (21.03.13 14:57:04 ~ 15:04:25) 
paperwhite'ı eleyecek olursak birebir aynı dilemmanın içinden gelen birisi olarak, çok düşündüm, taşındım, çok araştırdım, kafamı kırdım, interneti didik didik ettim. iki cihazı da inceledim, test ettim, kullandım, bızıkladım.

ve sonunda ipad mini 2'yi beklemeye karar verdim. yakın zamanda geleceği söyleniyor. benim de androidli telefonum var, o yüzden android ile ilgili kısmı onun üzerinden halledebilirim gibi düşündüm. ama benim ios üzerinde seçim yapmamın bir nedeni de belli başlı bazı ios app'leri (garageband, flstudio gibi müzik yapım appleri mesela, ya da reminders vb gibi ios'da standart gelen app'ler). bunun yanında ios app'lerindeki desteğin güzelliği (kastettiğim ekran desteği, androidde gerdirilmiş gibi gözüken app'ler ipadlerde native çözünürlükle geliyor) de cezbedici. misal kindle'ın android ve ios programı da var, kindle kitaplarını android ve ios cihazlarda okuyabiliyorsun. ama android versiyonundan herkes şikayetçi, eciş bücüş diye şikayetler okuyorum heryerde, ipadlerde falan böyle değil mesela.

evet fiyatı pahalı, ama ucuza getiretebilme ihtimalin varsa bence ipad'e bak derim, hatta imkanın varsa 2'yi bekle...
  • loveinaflipbook  (21.03.13 15:03:33 ~ 15:06:59) 
@mecazimursel01, ekranda görmek mesele değil tabii de, renksizlik sorun. siyah beyaz sonuçta e-ink benzeri bir teknoloji kullanıldığından. çizgiroman dediğin renkli renkli olur, bişeyler patlar kanlar akar. onları siyahbeyaz ne anlarım ne keyif alırım.

@loveinaflipbook, retinalı falan olucakmış sanırım ipad mini 2 evet duydum ama benim tabletten beklentilerim zaten birkaç uygulama gibi basit şeyler, sanmıyorum sorun yaşayacağımı o konuda. ucuza getirmek gibi bir şey de mümkün değil, zaten yurtdışı satış fiyatı 770 lira. 2 tane nexus 7 parası yani.
  • hjarteblod  (21.03.13 15:19:37 ~ 15:20:11) 
İpad mini'yi 700'e aldım ben. Çok da memnunum. Eğer amacınız sadece e-book ve çizgi roman okumaksa, önümüzdeki ay mini 2'nin çıkacağı söyleniyor. Bu durumda eski mini'nin fiyatı daha da düşecektir. 1 ay bekleyip alabilirsiniz.


  • isiz ajun  (21.03.13 16:25:13) 
Yoo siyah beyaz değil o kadar..


  • mecazimursel01  (21.03.13 22:50:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.