[]

E-Ticaret

E-ticaret ile uğraşanlar vardır belki burada. Nasıl iş yapabiliyormusunuz? Bende yapmayı düşünüyorum lakin soru işaretleri var kafamda. Görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim;

Şimdi bir oto aksesuar ürünleri satan yer var. Gün içinde araçlar geliyor gidiyor, cam döşemesidir, yer kaplamasıdır, direksiyon kılıfı vb. bir sürü günlük iş çıkıyor.

Sahibiyle muhabbetimiz esnasında, işleri internet ortamına dökmeyi düşündüğünü ama bilgisayar kullanmayı bilmediğini söyledi. Bende kendisine, e-ticaretin bu tarz ürünler için uygun olamayacağını söyledim. Kişi zaten gelip burada dükkandan alıp, montaj ettirip gidiyor, iş yapmaz dedim(nacizane görüşüm tabi bu benim) Bu işleri yapan ve çok kazanan kişiler tanıdığını belirtti. Bende kendisine araştıracağımı söyledim.

Şimdi baktığımda e-ticaret sistemi kuran firmalar bunu çok ciddi fiyatlara (3000 tl gibi) yapıyor. Bu fiyatı görünce demekki baya iş yapıyor e-ticaretle uğraşanlar ki, onlara bu olanağı sunan kişilerde bu kadar yüksek fiyatlarla satıyorlar yazılımı diye düşünüyorum.

Bu abimizin sektörüyle benzer iş yapan bi firma buldum aynı şehirden, hemen aradım görüştüm. Nasıl e-ticaret işi yapabiliyormusunuz dedim, sağolsun anlattı karşı tarafda her şeyi, bugüne kadar hiç internetten satış yapmadığını daha çok internetten bakıp, mağazasına geldiklerini söyledi.

Ek olarak, e-ticaret sistemi kuruldu bu işyerine ve çatır çatır siparişler geliyor, sepetlere ekleniyor diyelim. Bu durumda o işyerinde pc başında sürekli bunları takip edip, kargoya verecek bir kişinin mi olması gerekiyor. Yoksa günde 1 saatliğine uğrayıp sipariş varsa ilgilense gitse (ki böyle birşey varsa ben bizzat ilgileneceğim bununla) olabilirmi?

 
ek olan soruya cevap vereyim. pc basında sürekli bunları takip eden biri olması gerekiyor.


  • all girls dream  (21.03.13 14:07:32) 
3000 liraya kötü bir e-ticaret sitesi yapılır.
Birisi müşteri hizmetlerini aradığında o telefonun her şekilde açılması, hadi en kötü mail alınıp en geç 1-2 saat içinde cevap verilmesi lazım. Ürünler yakınınızdaysa kargo dert değil, hepsini paketlersiniz, kargocu günün sonunda alır gider.

  • whoosie  (21.03.13 14:21:28) 
İletişime geçerse kişiler uygun fiyata yardımcı olurum


  • EXXE01  (21.03.13 15:12:45) 
3bin liraya yapıyorlarsa kaçılması lazım.


  • montreal  (21.03.13 18:58:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.