[]

Grafikerlere ve hukukla ilgililere bir soru ??

Diyelimki bir broşür tasarladınız ya da logo veya afiş...
Karşı tarafın sözüne güvenerek ödeme almadan işi teslim ettiniz ve bu afiş/broşür basıldı fakat dağıtılmadı henüz.. Ücretinizi alamama durumunda ne gibi bi yaptırım uygulanabilir ?? Yani o tasarımın bana ait olduğunu kanıtlasam bi şekilde (noter vs aracılığı ile, mümkünse tabi)ücretimi alamazsam eğer broşürün dağıtımını engelleyebiliyor muyum? Ya da böyle bi durumda ne yapabilirim ??



 
Böyle bir durum başına gelmemesi için alacağın ücretin %30 unu önceden alıp,geri kalan ücreti almadan teslim etmemelisin.Öbür türlü yazılı belge olmadan birşey yapabilmek zor.İspatlarsan elbette paranı alırsın ama süreç uzun ve yorucu olur.


  • gorki  (20.03.13 19:45:38) 
Evet haklısınız da yaptık bi eşşeklik,acemiliğime denk geldi ...
Benim asıl merak ettiğim para almaktan ziyade alınamaması durumunda dağıtımın engelenip engellenemeyeceği (broşür,afiş vb için) ? Yani dağıtıldığı taktirde de bi yaptırım söz konusu olabilir mi (sadece merak) ?

  • yqzkrttpli  (20.03.13 19:50:38) 
Engelleyebileceğini pek sanmıyorum. Zira elinizde yazılı bir belge (iş akdi) olmadan tasarımın sizin olduğunu kanıtlasanız bile çok çetrefilli bir süreç olur. Karşı taraf "ben ondan almadım" diyebilir, "bedava verdi" diyebilir, diyebilir de diyebilir ne yazık ki.


  • puro  (20.03.13 20:00:31) 
Her seyi yapmaniz mumkun ama tek basiniza yapamazsiniz fikri mulkiyet avukati tutun.


  • Cumhuriyet Savcısı  (20.03.13 20:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.