[]

Bilgisayar İle İlgili Çok Teknik Yardım Lütfen

Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar.Benim problemim bayağı büyük bir problem oldugunu düsünüyorum,format atmadan 2-3 hafta öncesine kadar yaşadığım bi problem win 7 prof x86 kullanıyorum, ve tümden format attıgım halde bilgisayarımdaki bu problem düzelmedi.Mavi bir ekran hatası alıyorum tam ne yazdığını göremeden kayboluyor fakat başı disc ...... %20 %40 %100 deyip bilgisayar başlıyor bazen ise hiç bir hata vermeden direkt öylece bilgisayar düzelmeksizin donuyor benden istediginiz bilgi varsa not birakın arkadaşlar nedir bunun problemi? teşekkürler Ayrıyetten bilgisayar başladıgında bilgisayar beklenmeyen bir kapatmadan kurtarıldı blue screen diye bir hata veriyor.




 
ram arızası olabilir.
anakarttaki kapasitörler şişmiş olabilir.

  • sutlu nescafe  (20.03.13 18:48:46 ~ 18:50:15) 
kapasitör derken yapabileceğim bir iş m ?


  • caner555  (20.03.13 18:51:16) 
windows.microsoft.com

windows.microsoft.com

sorun yazılım değil ise geriye donanım kalıyor. rami ve harddiski verdiğim linklere bakarak bir kontrol edin.
  • sporty  (20.03.13 18:52:05) 
kasayı açıp bak. buna benzer birşeyler görürsen senin yapabileceğin birşey yok. yeni anakart alacaksın.
img380.imageshack.us

  • sutlu nescafe  (20.03.13 19:05:35) 
HDD'de badsector olabilir.
yani harddiskinin okuması ya da yazması engele takıldığında bilgisayarı kilitler donar.

  • trklmsr  (21.03.13 21:02:13) 
hard diskte sorun olup olmadığını anlamak için usb'ye ubuntu kur usb'den çalıştır. normal çalışacak mı bir bak bakalım. donanımsal mı anlamak için stress test olayına da girebilirsin.


  • low-life  (21.03.13 22:31:07 ~ 22:32:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.