[]

Diş kırılması

azı dişlerimden birinin yarısı daha önce kırılmıştı. Diğer yarısıyla idare ettim bayadır. kırılan kısımda çürükte görünüyordu baya. neyse dün diğer parçasını da kırdım. ama kenarında çok az bi kısmı kaldı, kökleri kaldı.

şimdi bunu bi an önce çektirmek gerekir mi? çekerken normal dişten daha mı zor olur. çünkü sadece kökler var.


 
hemen aldır derim banada aynısı oldu ertesi gün aldırdım benimkisi ağrı yapmaya başlamıştı ama yarım haliyle.


  • basond  (20.03.13 09:07:32) 
sadece kökleri kalmışsa zaten iltihap başlar şişer acı verir


  • female demon  (20.03.13 09:09:56) 
hacı o kökler içeride çürür, iltihap yapar adamın anasını ağşlatır.
onun için sen hemen bi diş doktoruna git,
muhtemelen çekecektir o kalan parçaları.
zor olmuyor ki uyuşturduktan sonra hiç bir şey anlamıyorsun.
  • seyduna6687  (20.03.13 10:22:02) 
Bir an önce çektirmen gerekir aksi takdirde iltihap yapar ve acıdan geberirsin. Zaten çekmeden evvel uyuşturuyor bu sebeple hiçbir zorluğu olmaz.


  • mortingensitrayzee  (20.03.13 11:20:46) 
daha önce diş iltihabı acısı çekmediysen, çekmeni de önermem. denencek bir şans değil.. git bir an önce dişçiye


  • rague  (20.03.13 11:22:37) 
iltihap falan neyse de, dışarıda kerpetenle tutup çekecek parça kalmadıysa yandın. benim diş de aynen seninki gibi önce yarım, sonra onun yarısı derken kırıldı. iltihap ağrı sızı hiç bişey olmadı bu süre boyunca. en sonunda dişçiye gittiğimde çekmeye çalışırken kalan minicik parça da un ufak oldu. kökü çıkarmanın tek yolu, kökün etrafını oyarak, keserek açmak dedi.
sonuç 3 saat süren operasyon, 3 ayrı uyuşturucu iğne, 9 dikiş, 3 saat açık kalmaktan dolayı gün sonunda istesen de kapanamayan ve 3 gün boyunca ağrıyan çene, 1 hafta çorba dışında bişey yiyememe vs vs.

sonuç bir an önce dişçiye git.
  • halanne  (20.03.13 11:57:37) 
dostum diş hekimiyim. o dişi çektir yada tedavi edilebiliyorsa kana tedavisi yaptır. tabi görmeden konuşuyorum şu anda.

tabi o diş ordan zor çıkar biraz davyenin tutacağı yer olmayınca haliyle az biraz uğraşırız. nispeten uzun sürer ancak ağrı olmaz.
  • ne olacak yau  (20.03.13 19:31:25) 
eğer çürük temizlenebilecek düzeydeyse iltihap antibiyotikle kurutulduktan sonra sinirler alınıp tek tarafı kalmış dişin etrafına üçlü bi' dolgu yaparak (kaplama değil) dişi kurtarabiliyor işinin ehli doktorlar. ama dandik birine denk gelirsen "bunu çekmemiz lazım" der güzelim azı dişi heba olur.


  • syd  (20.03.13 19:31:48) 
dişin tabanı ve kökleri sağlam duruyorsa kanal tedavisi+kaplama düşünülebilir. köklerin çekimi evet daha maharet ve tecrübe gerektiriyor.


  • assassino5  (21.03.13 01:38:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.