[]

Bu hayallerle çok yaşar mıyım?

Hayatla ilgili büyük ideallerim yok. Olur da piyango tutturursam değişir sadece. Azıcık aşım ağrısız başım hesabı.

Şu sıralar bi gelecek kaygısına girdim ama, okul bitince götüm götüm ana ocağına geri dönmek çok koyacak. E geleceği olmayan bir okulda da son sınıftayım. Annemle konuşsam "mezun ol gir güzel bi işe, sonra da evlenirsin işte msi gibi" diyor, hayat ordan bakınca kolay görünüyor sanırım bilmiyorum.

Çok fazla bi meziyetim yok. Çoğu yerde kalifiye eleman olarak bile adlandırılmam zaten olaki çalışırsam.

Ama şöyle 600-700 lirayla bile hayatını idame ettirebilen adamlardan olur çıkarım. Diyorum ki kendi kendime, yazın gidersin yazlık bir yere, tip çok da fazla kötü değil herhalde, eh dil de var. Çalışırım bi otelde falan. 4 ayda biriktirsem 4 bin lira falan (yiyip içip sıçacak biri değilim zaten, ot gibi hayatım var) sonra gerisin geriye istanbul'a dönsem. o 4 bin lirayla istanbul'da götüm götüm yaşasam, aylık-günlük işlerden 200-300 liralar alsam.

düşününce ben bunla mutlu olurum gibi geliyor. Ama şunu düşünemiyorum bile, bir işe girsem sabah 8'de kalksam gitsem, aylık 2000 liradan aşağı almasam falan filan. Bak örneği bile 2000 liradan açıyorum. Millet bu paraya tamah bile etmiyor çevremde. Çok mu kolay bazı şeyler ben mi gözümde büyütüyorum nedir.

Böyle bir hayat yaşarsam evlilik falan hayal tabii, evlilikte gözüm yok ama seçilen daha doğrusu seçmek istediğim hayat yüzünden bir kadının beni ömür boyu kabul etmeyeceği düşüncesi biraz üzüyor sadece.

Soru yok aslında, dökesim geldi böyle içimi.

 
"olm siktir git düzgün hayaller kur.
bu ne lan?"

desem kızmazsın dimi?
  • yapma volkan is back  (20.03.13 00:01:02) 
kafana göre takılman iyi. büzük büzük atan her yerde ön yeri kapmaya çalışan korkaklardan olmayacağın belli ...


  • librater  (20.03.13 00:01:37) 
Bende hayatimin bir doneminde keske daga cikip coban olsam veya ufak bir teknem olsa guneyde biyerde balik tutup satsam, balikla beslensem falan bana yeter be diye dusnurdum. Geciyor. Simdi dunyayi ele gecirip icinde bulundugu durumdan kurtarma planlari yapiyorum(saka). evlendim, kirada ama cok guzel bir evde oturuyorum, bir kedim var, evden calisiyorum, oyle cok mutevazi olmadan da mutlu olunuyormus. Simdi keske biraz daha kazansam biraz saga sola hayir yapsam diyorum o beni dahada mutlu edecek.


  • sfist  (20.03.13 00:05:53) 
Yaşarsında evlenilecek kız bulamazsın=)


  • efrasiyab87  (20.03.13 00:41:50) 
öyle bi dünya yok, sahil kasabası filan geç bu işleri. en fazla birkaç aylık macera olur ama yazlık yerde garsonluk yapmak da biraz tırt bi macera.


  • shedracon  (20.03.13 01:58:15) 
İyi bir ilkokul, iyi bir lise, iyi bir üniversite bitirip iyi bir işe sahip olacak ve kariyeri sayesinde yaşamını standartlar üstünde sürdürmek isteyen bi çocuk sahil kenarında bir balıkçı görür ve sohbet etmeye başlarlar. Balıkçıya da aynı şeyleri anlatmış. Balıkçı da demiş ki "ya sonra, yaşlanınca?" Devam etmiş çocuk, yaşlanınca da sahil kenerında bir ev bir tekne satın alıp balık tutup kafamı dinleyip ailemle yaşarım, demiş. Balıkçı da demiş ki, e ben bahsettiğin şekilde şu an yaşıyorum, ne gerek var birçok şey yapıp kendini yormaya demiş. ;) Hayata nerden baktığın önemli kardeşim. Planın doğru olursa herşey yolunda gider. Ama unutma insanın ihtiyacı neyse o anda ona göre şeyler söyler ve hayalini kurar. Bence herşey değişir yarın ne getirir bilemezsin. Sorun etme kendine ve istediğin gibi yaşa. :) Kal sağlıcakla.


  • .sosyolog.  (20.03.13 13:05:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.