[]

Klarnet çalmak

Bir müzik aleti çalabilmeyi çok isterdim. Çocukluğumda blok flüt ile hep korolara katıldım. Okulun iyi çalanlarından biriydim. Bunun bir önemi yok tabi. 7. sınıfta metalefon verdiler elime, bir kere çaldım. Hoca çok beğendi. Onunla da büyük bir koroya katıldım. Neyse o da geçti. Liseyi hiçbir şey çalmadan bitirdim. Btikaç dakika abimin elektro gitarıyla oynamıştım. Çocukluğumdan beri karizma gelen bir alet zaten, ama abim çaldıkça soğudum. Neyse mevzuya geleyim. Dün akşam bir müzik dinlerken klarnet sesi beni çok etkiledi. Dedim niye bunu çalmayayım ki. Önceden de sesini hep beğenirdim. Sırf içinde klarnet var diye sevdiğim müzikler var. Ani bir kararla gidip klanet almaya karar verdim. Ne diyorsunuz? Zor bir alet mi? Öğrenmem zor olur mu? Klarnet çalan abilerim bir yardımcı olabilirler mi bana ya. Hatta yarın gidip başlangıç seviyesindden bir klarnet lamak istiyorum. Yardım lütfen.




 
"Nerde çalışacaksın? Sesi çok yüksek çıkar onun. Konu komşu rahatsız olur. Başka enstruman seç.." demişlerdi bana ben öğrenmek istediğim zaman...

Peki ben ne yaptım?

Başka enstruman da seçmedim.
  • pass  (19.03.13 21:46:18) 
durduğun kabahat hemen başla.
ses olayını sorun etme, abartacak bir şey yok.
üflemelilerle uğraşan (ama klarnet bilmeyen )biri olarak söylüyorum zor olacağını sanmam. iyi bir hocadan özel dersle ve ilk etapta bolca pratik yaparak ilerle. başlangıç seviyesi diyip de dandirikten bir şey alma; gerekirse ikinci el al. bir hoca bul birlikte seçin.
  • jimjim  (19.03.13 22:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.