[]

fetih 1453'te geçen bi söz

az önce duydum da, haçlılar kendi aralarında konuşurken. şehzade mustafa da tahta geçmek istiyordu ama babası tarafından öldürüldü dedi. iyi de şehzade mustafa hatta süleyman fetihten önce yaşamıyodu ki, değil mi?

yanlış mı söylediler, başka bi şehzade mustafa mı var anlayamadım?


 
fatih sultan mehmed'in birçok kardeşi vardı.
hatta birçoğu devletin selameti için öldürdü.
mustafa aralarından biri.
ahmet mehmet ali veli bir dünya var.
  • yapma volkan is back  (19.03.13 20:45:37) 
  • wishes  (19.03.13 20:48:45 ~ 20:51:20) 
mustafa adı muhammet isminin turkce yansımalarından biri oldugu için yönetici sınıf ve dindar ailelerde yaygın o dönem isimler bu kadar çeşitli değil ayberk olsun berkecan olsun dilara olsun yosun olsun pek kullanımda değiller.
toplasan 20 den fazla şehzade mustafa vardır hanedan da doğan

  • tık tık tık  (19.03.13 20:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.