[]

USB -- virus girmesini önleyici bir program var mıdır?

Selamlar,

Böyle bir yazılım var mı? Ne bileyim sadece belirli şartlar altında sürükle bırak'a izin veren (password ile veya belirli bir bilgisayardan olmak gibi), ya da sadece aracı bir program kurulu bilgisayardan kopyalamaya izin veren? Şartlar daha çok çeşitlendirilebilir.

Google da araştırınca çok bir şey çıkmadı, bir takım tekniklerden söz ediliyor sadece.

Herkese açık bilgisayarlarda sunu yapıyorum, her zaman CD'ye yazdıramıyorum sunacaklarımı, bazen mecburen usb kullandığımda da ciddi bir virus bulaşacağı korkusu içindeyim.

Virus programı var. Güvenilir değil %100.

 
Flash diskini taktığında aldığı sürücü harfi G: olsun:



Start (başlat) - Run (çalıştır)
cmd [enter]


açılan komut satırı penceresinde:

cd G: [enter]
mkdir autorun.inf [enter]
cd autorun.inf [enter]
mkdir .\con\ [enter]


Flash disklerle bulaşan virüsler genellikle kendilerini diskte bir klasöre kopyalar ve takıldığı bilgisayarda bu kopyasının çalışabilmesi için, kısayolunu autorun.inf dosyasına kopyalar. Windows ise (neden inatla default olarak kapatılmadığını bilmiyorum) flash disk takıldığında autorun.inf dosyasında ne gösteriliyorsa onu çalıştırır. Yani taktığın bilgisayarda virüs aktif hale gelmiş olur.

Flash diskinde virüslü bin tane program olsun, sen onları çalıştırmadığın sürece normalde bir sorun olmayacaktır.

Yukarıdaki metodla flash diskine autorun.inf adlı bir "klasör" oluşturuyorsun. onun içine de Windows'un normal yollarla silemeyeceği CON adlı (uzun hikaye) bir klasör daha oluşturuyorsun.

Bu flash diski virüslü bir bilgisayara taktığında virüs kendisini içinde bir yere kopyalasa bile, taktığın bilgisayarda aktifleşmesini sağlayacak autorun.inf dosyasını oluşturamıyor. Çünkü zaten o isimde bir klasör var. Ve o klasörü de standart Windows API'si ile silemiyor.

Kısacası flash diskine virüs bulaşsa bile, sen özellikle virüsü veya virüslü programları çalıştırmadığın sürece bilgisayarına bulaşmıyor.

Eğer sunu dosyası, resim, çizim, metin belgesi, film vs taşıyorsan, flash disk ile executable (exe, çalıştırılabilir program) taşımıyorsan rahat olabilirsin.
  • nop  (19.03.13 09:23:28) 
bir bilenle konuş, virüs konusunda çok yanlışsın.


  • desdinova  (19.03.13 09:39:10) 
@desdinova:
hangi konuda yanlışım, anlayamadım?

  • puc  (19.03.13 11:28:47) 
en öncelikle şunu söyleyeyim... usb'ye virüs bulaşsa dahi ısırmaz. usb'yi bilgisayara taktığında karşına bir menü gelir ne yapmak istiyorsun diye, orada otomatik çalıştır demediğin sürece virüsün bilgisayara bulaşmasına imkân yok.

virüs yazılımları gereksiz programlardır ve senin gibi insanların paranoyaklıklarından beslenirler. bu kadar korkulacak bir şey yok.
  • desdinova  (20.03.13 14:56:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.