[]

wireless modem ve 2 ust katta ablamin laptopunun bendeki modeme baglantisi

merhaba bilgisayar canavarlari sorum size

simdi benim soyle bir sorunum var, daha dogrusu bende her sey problemsiz ama sorun 2 ust kattaki ablam ve laptopunda.

benim odamda wireless modem var. hem wired hem de wireless kullanilabiliyor ben ethernet karti ile wired baglaniyorum. onun disinda odamda ps3 ve iphone da wireless bir sekilde baglaniyor ve herhangi bir kopme vs sorun yasamiyor.

lakin 2 kat uzerimizde oturmakta olan ablam sifreyle wireless baglandiginda sinyal iyi demesine ragmen hp laptopu, sik sik kopmalar yasiyor. hadi sinyali gormese ya da cok zayif gorse anlarim da, neden kopuyor devamli? her saat basi asagi inip ~dusup duruyorum~ demesinden gina geldi artik.

notlar
1 - baska laptop deneme sansimiz yok onun katinda. benimki masaustu cunku.
2 - kendisinde virus oldugunu zannetmiyorum genelde guncelleme ve taratmayi vs yapiyor.
3 - modem us robotics lazimsa bu

nasil cozeriz bir yardim edin. hemen bugun uygulayamayacagim cevaplari ama hepsini bir anda deneyecegim 1-2 gun icinde. tskrler

 
wi-fi kartin driver'larini guncelleyin abi bir.
hatta modemin firmware'ini guncellemek de faydali olabilir. bunlara ragmen yine de kopma oluyorsa arada sinyal kesilmesi oluyordur. o kadar duvar, e$ya falan, normal bence.

  • sourlemonade  (31.01.09 22:54:12) 
ya insanlar binalar arasi baglanabiliyoken ustumun ustunde oturan birisinin esyalar yuzunden kopmasi sacma degil mi.. driver olaylarini deneyecegim eger laptoplu bir arkadasim gelirse bize onu da cikarir denerim olmadi.


  • la traviata  (31.01.09 22:56:36) 
ufacik aletin ufacik anteninden cok muthi$ performans beklemek dogru degil. hele bir de notebook yanli$ konumlandiysa hic degil.
modemin bulundugu odanin hizasinda bir odada deneyin baglanmayi ?

  • sourlemonade  (31.01.09 22:59:48) 
tamamen kopuyormus ve boyle olunca da binadaki diger hatlara baglanmaya calisiyormus alet devamli. sonra belli bir sure sonra tekrar benim baglantiyla baglaniyor falan... o bunlari yasarken ben asagida hicbir alette internet kesintisi yasamiyorum modem de gozumun onunde zaten.

laptopu benim kata indirip bakiyim bir ara dogru.
  • la traviata  (31.01.09 23:15:20) 
aynı durum bizim evde de var. odam en üst katta ve 2 kat alttaki modemin bağlantısına bağlanmak için odanın içinde kırk takla atıyorum resmen. bence eşyalardan dolayı bu durum normal zaten zayıf bir sinyalle bağlanıyordur bilgisayar, en küçük bir oynatışla da kopuyordur. kesin bir çözüm olmasa da ablanızın odanın farklı yerlerinden bağlanmasını tavsiye edebilirim. normalde oda içinde bu kadar fark etmez diye düşünsekte bariz bi fark oluyor belli noktalardan. bi de access point di sanırım o aletlerin adı onlar işe yarayabilir.


  • inkey  (31.01.09 23:31:44) 
peki su sekilde nasil sorunu cozerim

aradaki daire dedemin dolayisiyla dedemin kata da biseyler koyabiliriz.
modemi ve hatti yukariya tasiyamam ama su access point denen zimbirti nedir nasil ise yarar. modem aslinda dedemin katta olsaydi ablam baglanti kopuklugu yasamazdi sanirim ?
  • la traviata  (01.02.09 00:11:22) 
repeater ozelligi olan bir access point alirsan i$ini gorur abi.


  • sourlemonade  (01.02.09 01:07:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.