[]

kredi çekmek yerine altın alıp bozdurma?

2-3 bin TL civarında paraya ihtiyacım var, bankadan kredi çekmek yerine kuyumcudan veya internet üzerinden 12 taksitle altın alıp bozdurayım diye düşünüyorum.

1)sizce bu mantıklı mı?

2)mantıklı diyorsanız internetten altın satan tavsiye edeceğiniz güvenilir bir site var mı?

3)standart bir kuyumcuda 1 adet tam altını bozdurmak istesem, alış ve satış fiyatları arasında ne kadar fark olur?

yukardaki 3 sorudan en az 1'i hakkında bile bir fikriniz/bilginiz varsa kabulümdür, şimdiden teşekkür ederim

 
2- ben de yapmıştım aynısını, bana en güvenlisi hepsiburada olarak göründü. Sorunsuzca yolluyorlar.


  • whoosie  (18.03.13 10:00:49) 
3- 15 lira ile 40 lira arasında.

bence aynı hesaba geliyor. birinden borç iste bence.
  • doctorrent  (18.03.13 10:02:56 ~ 10:04:18) 
Eğer kredi kartına altını vade farksız veriyorlarsa mantıklı ama kuyumcu mantığı ciddi bi vade farklı koyuyor , o vade farkı kredideki farktan çok daha fazla.


Bide 12 aya çok az bir fark alır bankalar bi araştır istersen.
  • josefen  (18.03.13 10:03:48) 
Gitti gidiyor üzerinden al bence. Fiyatları kontrol et ama


  • EXXE01  (18.03.13 10:08:13) 
Gittigidiyordan sakın altın alma. (GG %10 komisyon aldığından fiyatı yükselir)

İnternetten alacağım diyorsan hepsiburada.com u tercih et. (En güveniliri)
  • grimer  (18.03.13 10:37:24) 
kısa vadede bankalar çok az faiz alır. Birkaç bankaya sorup en uygunundan kredi çekmek daha mantıklı bence


  • karbasan  (18.03.13 10:46:39) 
bankaları da araştırdım, 12 ay vadeli 2500 lira için en az isteyen 270 lira civarı istiyorlar (ziraat ve vakıfbank), altın alım-satımı ile daha uyguna getirebilir miyim diye düşünmüştüm. ayrıca 4-5 ay içinde taşıt kredisi çekme ihtimalim var. şimdi tüketici kredisi alıp da taşıt kredisi için olası sorunlu bir müşteri gibi görünmeyeyim bankalara


  • yemrem  (18.03.13 10:50:50) 
kuyumcular çeyrek altını kaç liraya alıyorlar bunu bilmen lazım. kaba taslak hesapladım 140-145 arası bir fiyat çıkıyor. bunu bilmen lazım önce.

kaba taslak sana 18 tane altın lazım. hepsiburada'da 165 lira tanesi.hesapladığım zaman 300 küsur lira kaybın oluyor alıp bozdurduğun da.

önce gidip bir kuyumcuya sorman da fayda var. ben zamanında bu yöntemi uygulamıştım. bankadan hesaplıya gelmişti diye hatırlıyorum.
  • detroitli kizil  (18.03.13 15:38:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.