[]

Telsiz yerine cep telefonu kullanan taksiciler?

Bizim burdaki duraklarda gördüğüm bir olay. Adamın iki tane cep telefonu var, birine merkezden telsiz sinyalleri geliyor, normal durak araba arası konuşmaların sesi cep telefonundan geliyor yani, arabada telsiz düzeneği yok.

Telsiz gibi çalışan cep telefonları mı var? Yoksa bu "push to talk" dedikleri naneyi mi kullanıyor bu kişiler. Öyleyse bu hizmet bedava mı?


 
Bas-konuş özellikli telefonlarda var bu uygulama. bedava değil, kurumsal abonelik gibi bi olayı var.


  • derectus  (31.01.09 15:20:43 ~ 15:21:44) 
bende ankara da görmüştüm adama sorduğumda bi bağlantı kablosu vardı öyle konuşuyoruz demişti fakat beleşmi bilmiyorum.


  • madrigal  (31.01.09 15:31:59) 
Kurumsal müşterilerin kullandığı bas konuş hizmeti. Turkcell , Avea ya da Vodefone firmasından taksi durağının tüm çalışanları için numara alıyorsun, bas konuşu tanımlatıp, aranızda aylık bir sabit ücret dahilinde(5-10tl/telefon gibi) bir rakama mal olan hizmet. Eski şirketimde bu sisteme geçmişti satışçılar arası konuşma için, sıkıntı şu ki, müşterinin yanında bir bilgi soruyosun arkadaşına, o da cevap veriyor ve müşteri dahil herkes duyuyor.
Ör:-a satışçısı - Mallar çıktı mı Almanya fabrikadan senin de müşterin bekliyodu
-bsatışçısı - Ne çıkçak , Almanya tatile girmiş tatil sonrasına kalmış sevkiyat..
-c Müşterisi - sizin yapacağınız işin a.q.
Halbuki bas konuş olmasa -b satışçısı -abi üretilen ürünler kalite kontrolden geçmeyince yeniden üretmeye karar vermişler, Almanlar malum;kalite manyaaa! !
  • girisimci ruh  (31.01.09 15:48:14) 
bizim işyerine düzenli gelen taksi durağının da var bundan. sordum ben. turkcellmiş.
aylık kişi başı 15 lira ödüyorlarmış.

  • parantez  (31.01.09 19:04:26) 
evet. "pu$t tu talk" özelliği ile çalı$an telefonlardır onlar. $i$li-$i$hane minibüs hattında da kullanılıyor bu nane. geçen hafta bir $oförün öğle yemeği için yaptığı organizasyonu tüm yolcular dünledik ve inerken bir kısmımız afiyet olsun dedik. o derece yani. a$mı$ adamlar.


  • robinbook  (31.01.09 23:17:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.