[]

couchsurfing

Selam gençler,

Mart sonunda 3-4 günlüğüne yurtdışına gidecem iş amaçlı, lakin haftasonu da kalmak istiyorum fakat şirketim bunu karşılamıyor maddi olarak.

7 senedir CS üyesiyim, CS'den görüştüğüm yerli ve yabancı insanlar ve profilimde onlardan gelen olumlu yorumlar var. Location verified durumdayım .

Lakin gelelim fasulyenin faydalarına : Şimdiye kadar hiç kimseyi evimde ağırlamadım, hiç kimsenin de evinde kalmadım.

Bu gidişata bir dur diyip kalacak yer bulmak istiyorum kendime fakat şimdiye kadar hiç kimseye böyle bir talepte bulunmadım. Kısaca beni ağırlar mısın derken nelerden bahsetmek gerek, neleri söylemek ve belirtmek gerekiyor?

Kalacağım süre 2-3 gün bir şey, 2 hafta vaktim var, o yüzden düzgün şekilde insanlardan kalacak yer istemem lazım.

Edit: CS deneyimi olmayan biri olarak kalacak yer bulma ihtimalim ne olur acep?

Edit 2: Bir de, geçenlerde öylesine dolanırken arada, bak x kişisi şu şu tarihler arasında istanbulda kalacak yer arıyor, onu evinde barındırmak ister misin diye arada sorular çıkıyordu. Bunu ben kendim için nasıl yapabilirim?

 
edit 2:

Sen find host dediğinde (ya da direkt surf artık bilmiyorum unuttum ne ) yani arama yaptığında otomatik olarak çıkıyor o orada yaşayanlarda.
  • mecazimursel01  (17.03.13 17:21:18) 
erkeksen çok düşük bir ihtimal.


  • [silinmiş]  (17.03.13 17:27:06) 
edit 2'ye cevap olarak; open request açman gerekiyor senin talebinin o şehirdeki insanların anasayfasında görünmesi için.

insanlara otelde kalacakmış gibi bir izlenim bırakma - yani de ki birlikte vakit geçiririz, benim ilgi alanlarım bunlar, şunlardan sohbet ederiz vs. bir de istek göndermeden önce insanların profillerini iyi oku, copy paste yapma kesinlikle, profillerindeki bilgilere gönderimde bulunarak, mesela aa bak sen de bununla ilgileniyormuşsun, ben de vs diyerek bir şeyler yaz.
  • letheavendangered  (17.03.13 17:28:47) 
yeterince ararsan bulurusn . ulkesıne ve gıdıs zamanına gore degısır , kışın cok sorun olmaz avrupada . yazın amsterdamda , romada zor bıraz. barcelonada , madridde , portoda , pariste buldum sorun olmadı. copy paste yap dıger turlu cok zaman ıster bulması.

ıkıncı soruna gelırsek ; eğer bırıne talep gonderıyorsan ekranda bu talebın genele acık olup olmadıgını sorar , o kısmı ısaretlersen o bolgedekı ınsanlar gorebılır bunu.
acıl bır talebın varsa , en fazla 1 hafta oncesınde Urgent Couch grupları var her sehrın , oraya yazabılırsın. gunun konuları ıcerısınde gorunur talebın. yalnız dıkkat et , eger genelın gorecegı bır talep ısaretleyeceksen talebı gonderıdgın kısının adı , onun ozellıklerı fılan olmasın yazında.
  • kennym  (17.03.13 19:29:50) 
letheavendangered'in dediklerine katılıyorum. İlaveten: Profil sayfanı güzelce doldur, mümkün olduğunca ilgi çekici bir hale getir. Birkaç fotoğraf ekle, en az birinde yüzün açık olarak görünsün.


  • 386 dx  (18.03.13 02:17:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.