[]

Nevruzu niye sadece bdp kutluyor

Neden boyle acaba ....Nevruzu neden sadece bdp kutluyor




 
Pkk kafalarina vura vura kutlatti yillardir, yoksa onlar da kutlamiyordu eskiden.

Evet mesajlar geliyor, pkknin diyarbakirda o mitinge katilmayanlara neler yaptigini bir zahmet yaslilara sorun.
  • Cumhuriyet Savcısı  (17.03.13 12:41:33 ~ 12:45:58) 
sadece bdp filan kutlamıyor, biz de kutluyoruz nevruzu, nevruz aşuresi diye bir şey var. hatta ben lisedeyken o gün ders yapmaz ateş yakıp kutlama yapardık.

yok yani öyle bir şey, rahat olun gönlünüzce kutlayın.
  • mutevazi  (17.03.13 12:45:27) 
aslında kürtlere ait bir bayram oldugu ve son 20 yilda devlet zoru ile türk bayrami oldugu ileri sürüldügü icin olabilir mi?


  • atmacaged  (17.03.13 12:58:06) 
aslına bakarsan nevruz, newroz ya da ne dersen de iran ve bu bölgede kutlanan bayramdır. kürtler demirci kawa efsanesine dayandırıyor, türkler de ergenekondan çıkışa. yani bu kürtlerin bayramıdır, yok türklerin bayramıdır demek yanlış ve art niyetli bir harekettir. işin özü perslilerin yeni yılıdır. kelimenin kökeni de buradan gelir. doğal olarak bu bölgelerde yaşayan insanlar bu yeni yıl kavramını içselleştirmiş ve değiştirmiştir. bu nedenle bayramları bile şunun bayramı bunun bayramı diye ayırmayalım, kutlayalım, kutlatalım.
sosyal içerikli mesajımızı da verdik.

  • vartuhi  (17.03.13 13:23:22) 
oha mantığa bak. sizin orda kutlamıyolar yada senin haberin yok, çağırmıyo kimse seni. bizim üniversitede -selçuk üni- her sene yemek fln veriliyo, ateşten atlıyolar...


  • trajikomix  (17.03.13 13:56:29) 
@Cumhuriyet Savcısı

PKK Diyarbakır'da kimsenin kafasına vurmuyordu. En sorunlu dönemleri de kapsayan 25 sene orda yaşadım ben. Element uydurmayın.
  • pass  (17.03.13 14:13:04) 
Pass, demek ki ben baska yerde yasamisim ya da adliyeye yansiyan olaylari baskasi yapiyor, arka tampondan sallamanin manasi yok.

Adamlari o kadar korkutmussunuz ki ifade verirken bile pkknin ajanlari var her yerde diyor.
  • Cumhuriyet Savcısı  (17.03.13 14:15:42 ~ 14:21:57) 
nevruz bir kürt veya türk bayramı değil aslında. vikipedi'yi açarsanız asya'dan balkanlara kadar kutlanan iran kökenli bir bayram olduğunu görürsünüz. türkler de kürtler de bu bayramı artık pek önemsemezken önce kürt sol hareketler ve sonrasında da pkk'nın benimsemesiyle kürtlerce milli bir kimlik aracı olarak 1980'lerde kutlanmaya başlandı. devlet de buna 1990'larda sahip çıkıp ergenekon'la bağdaştırdı. cumhuriyet savcısının bir bakıma hakkı var. bir kimlik inşasında kullanılmış bir bayramdır nevruz. ve bugün gönüllü kutlanıyor olsa da ilk zamanlarda itekleye itekleye tutmuş bir mayadır. kürtler demirci kawa'ya dayandırması türklerin nevruz'u ergenekon'a dayandırmasından farksız. nevruz'un türkiye'deki türkler ve kürtlerdeki kutlanışının tarihiyle ilgili çok güzel bir araştırma yazısı vardı, bulursam eklerim. nevruz ve newroz'un ayrı bayramlar olduğu savıysa safsatadan başka bir şey değil.


  • microfiction  (17.03.13 23:54:34 ~ 23:57:46) 
@Cumhuriyet Savcisi

Nasıl ve kimden korkmuşsunuz bilmiyorum ama inanmıyorum açıkçası.
  • pass  (18.03.13 01:23:17 ~ 01:32:13) 
@Cumhuriyet Savcısı

Ayrıca bu suçu tanımadığınız birine isnat etmeniz de yaklaşımınızın ne kadar basit olduğunu gösteriyor. Tanımadığınız birini nasıl terörist diye suçlarsınız? Ergen misiniz? Kaç yaşındasınız siz?
  • pass  (18.03.13 01:31:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.