[]

bu nasıl bi hızlanma - vites sistemi?

www.trthaber.com

belli bi hızdan sonra vites aniden 2'ye düşüp aşırı hızlanma sözkonusu sanırım. benim bilmediğim bi teknoloji mi bu? ayrıca ibresi 260 olan araba nasıl 360 yapsın?


 
bilmediğimiz bi teknoloji değil.turbo teknolojisi.suan piyasadaki araçlar(motoruyla oynanmamış) limitlidir.limitöre sahiptir.hız ve devir limitörü.bunu motorun beyin kısmından kaldırırsan ve aracın motorunu güçlendirirsen bu tarz görüntüler normal olur.bir de arabanın turbo açtığı bi devir aralığı olur 2. vitese düşürüp,o devire ulaşınca turbo devreye giriyo ve müthiş hızlanıyor.
bu hızlanmayı görünce gözüm benzin göstergesini aradı nitekim video başı ve sonu farkı görebilirsin :)

  • Nirvanaaa  (17.03.13 01:10:37) 
benzin göstergesi var. deponun 5'te birine yakını gidiyor:)


  • yalnux  (17.03.13 02:18:10) 
nirvanaaa'nın cevabı hayal aleminden. "fake" diyip atsam kesin itirazlar gelecek o yüzden üşenmiyorum sabah sabah:

1- turbo her zaman çalışır, motorun "turbo'yu açması" gibi bir olay yok, sadece belli bir devir aralığında turbo "canlanır", adam gibi güç üretmeye başlar. bu devir aralıklarının dışında da turbo çalışıyor her zaman, ama katkısı az olur.

2- hız neyse de devir limitörü sadece siz 300 yapmayın diye değil, motoru korumak için de orada. limitörü kaldırsanız da bu kadranlara sahip bir otomobilin 7000'i 8000'i geçmesi, hadi geçti diyelim hala bu kadar güç üretebilmesi, hadi iyice abartıp üretti diyelim hala hayatta kalabilmesi mümkün değil. motoru çok temiz elinize alırsınız.

3- 2. vites 170'te, 3. vites 230'da bitiyor. şöyle bir baktım, veyron'un (1000 beygir, bin) 2. vitesi 160'a gelmeden, 3. vitesi 200'e doğru bitiyor (media.caranddriver.com) o hızlanma değerlerini verecek motor-şanzıman olsa yer yerinden oynamıştı çoktan. bir şekilde böyle bi motor yaptınız, bu kadar torka dayanacak şanzımanı da yapmanız gerek. eğer bunları amatör halinizle mümkün kılabiliyorsanız zaten dünyanın en hayvan süper spor otomobilini ürettiniz demektir, tebrik ederim.

4- 360'ı falan geçen otomobillerin lastikleri özel üretim olur, sadece o araba için tasarlanır. sizin bizim alacağımız lastikler bu hızlarda paramparça olur.

5- bunların hepsini kurtarsanız da o göstergeler ta oralara gitmiyor gerçek hayatta. takılır kalır bir yerde.

video bir oyundan, orijinali sanırım bu: www.youtube.com forza'da dünya dışı modifikasyonolar görmüş bir s60'a aitmiş, yorumlarda bir sürü daha saçmalığa dikkat çekilmiş. yani evet, fake. yukardakiler de bilgi olsun, herkes her gördüğüne "bu tarz görüntüler normal" demesin.
  • celeron 300a  (17.03.13 08:59:24 ~ 09:12:30) 
bu video bariz fake. fakat bu tarz bir sistem vtec motorlarda var.

birden aşırı güç üretebilme potansiyeli mevcut. pistonları kontrol eden kam mekanizmasının belirli bir devirin üzerinde çok farklı çalışmasından kaynaklanıyor.

youtube'a honda vtec engine yazarak ulaşmak pek kolay.
  • repentance  (17.03.13 10:53:29) 
e cevap hakkı doğmuş bana cevaplıyım.
1- öncelikle turbonun marşa bastığın andan itibaren çalıştığını biliyorum ama max tork uyguladığı bir hız devir aralığı vardır.
2-hız limitörü araclara hangi koşullarda binileceği bilinmediği için fabrikalar tarafından fix bi uygulama olarak konulur,bunu kaldırarak biraz daha yüksek hızlara ulaşılabilir.bir de motor güçlendirilirse bu tarz görntüler olabilir.sonuçta o hızla 15dk gitmiyo motoru eline almaz,motor teknolojisi ilerledi.(yalnız bu videodaki biraz abartı olmus evet)
3-bunlarla uğraşanlar gayet var tabikide kendilerine hobi edinmişler
4-dediğim gibi kısa bi süre o hızla gidiyo lastik hemen paramparça olmaz.
5-göstergeler gitmiyor demişsin hem suana kadar yazdıklarımı hem de gitmez dediğine cevap olarak link vereyim. www.youtube.com
  • Nirvanaaa  (17.03.13 13:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.