[]

kedim gizlice cig et yemis-toksoplasma

kedi eti yedi vakasi yasandi evde. tezgahta unuttugum eti migdeye indirmis.simdi veteriner toksoplazma olabilme ihtimali var diyor. 12 gun asi tedavisi varmis. pahali cok birde.ya direkt tedavi ettiricem ya da on gun bekleyip kan testi yaptiricam.eger toksoplazma gelismisse yine tedaviye cikiyor yol. basina boyle bisey gelen varmi? ya da kendime test yaptirayim zaten pozitifse bagisikligim var demektir.
ayrica kedinin tedavisi 250 lira. cok yani. hem kendimi riske atmayayim diyorum ama bu para da cok. hic bu testi yaptiran var mi?
ya da kedisi boyle bi tedavi goren var mi?


 
hamile değilseniz çok bir sorun teşkil etmez. ama hamilelik ihtimali bile varsa hiç durmayın.


  • elalemin derdi  (17.03.13 00:03:06) 
bence kesinlikle başka bir vet bulun ve ona götürün. çiğ et yemekle hemen toksoplazma olmaz. bu çok düşük bir ihtimal. bu kadar düşük bir ihtimal için kediye öyle ağır aşılar vs. yaptırmak çok sakıncalı. kesinlikle başka bir vete danışmalısınız. ilk defa duydum ben böyle bir şey.


  • catsnbunnies  (17.03.13 00:04:02) 
benim kedim de hep çiğ et/balık/vs. yedi, bu yaratıklar doğal ortamlarında böyle beslenmiyor mu zaten?

ben olsam yaptırmam. ancak belki önemli bir şeydir, benim haberim yoktur.
  • kayranin kedisi  (17.03.13 00:04:41) 
ya veteriner para söğüşleyecek yer arıyor sakın yaptırmayın öyle bi şey.

kedilerin köpeklerin doğal besinleri çiğ ettir zaten.
  • durdenist  (17.03.13 00:10:20) 
durdenist+1
çocukluğumdan beri kedi besliyorum, çoğunlukla pişmiş gıdalar versemde çiğ yediği da olmuştur, hele ki çocukluğumda beslediğim kedinin zamanında kuru mamalar falan yoktu ve o kedi çok çok uzun yaşadı, benim çocuğumu da gördü, hamileyken toksoplazma testi yaptırdım, bağışıklığım oluştuğu için sorun olmayacağını söyledi doktorum ve gerçekten de sorunsuz bir hamilelik geçirip sağlıklı bir çocuk doğurdum, kedimizde neredeyse veteriner yüzü görmeden, hiç bir ciddi hastalık geçirmeden 23 sene yaşadı. boşuna pimpiriklenme, çiğ et yedi diye ne kediye bir şey olur, ne de sen hastalanırsın.

  • kadifepanter  (17.03.13 01:04:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.