[]

ameliyattan önce sigara

cuma gunu ameliyat olacagım, anestezi acısından sigara icmemem soylendi. nikotin sakızı kullansam bir sıkıntı olur mu acaba yani nikotinin zararı var mı? internette bir bilgi bulamadım da.




 
arayıp doktora sorsan?


  • sorular sorular aklımdaki sorular  (16.03.13 21:33:45) 
doktorun numarası yokki :(


  • kick buttowski  (16.03.13 21:38:35) 
doktorun icme dediyse icme. bi nedeni var ki icme diyor. yasagi bi sekilde delmeye cok merakliyiz millet olarak.


  • she was my baby  (16.03.13 21:43:54) 
sigara içmek kusturuyormuş anestezide.bir gün öncesinden içmemen yeterli olacaktır.


  • pirillanta  (16.03.13 22:07:23) 
bana da demişti. ben ameliyattan önceki geceye kadar içmiştim. kusmadım ama kusabilirdim. bünye meselesi sanırım. doktor içme dediyse içme ararsan da içme diyecek. hiç bir doktor ameliya öncesi sigara iç demez.


  • yaramazkediyim  (16.03.13 22:26:04) 
valla bnm bildiğim içmeye devam etmek gerekiyor içmeyince insan balgam çıkarma ihtimali var ve akciğer bunu aspire edebilir diyordu hoca..


  • andlee  (16.03.13 22:59:53) 
başkanım uyanırken afedersin hayvan gibi öksürtüyor sigara. ben boğuluyor gibi olmuştum. iyisi mi şimdiden içme ameliyata kadar.


  • drthea  (16.03.13 23:09:16) 
Valla karın ağrısı şikayetiyle acile gitmiştim zamanında, sıra bana gelene kadar sigara üstüne sigara içmiştim. Apandisit teşhisi kondu ve aceleyle ameliyata alındım. Bana bir şey olmadı ama lütfen siz siz olun doktorunuzu dinleyin.


  • apartmansakini  (16.03.13 23:10:05) 
içersen ne olur? umm açıklayayım ameliyat esnasında anestezi dolayısıyla insanların nefes borusuna tüp yerleştiriliyor çünkü anestesi nefes almayı engelliyor. normal ve doktorun dediğine uyup anestezi öncesi sigara ilaç yemek vs almayan hastada ameliyat biter bitmez bu tüp sorunsuz çıkarılabiliyor çünkü nefes alıp vermesi normal hale gelmiş oluyor.

sigara içersen düşük bi ihtimal de olsa bu tüpü çıkarırken nefesin düzene girmemiş olabilir öğürüyor olabilirsin, hele de özel hastanede oluyorsan anestezi doktorun da pimpirikli biriyse haybeye seni yoğun bakıma gönderir bir gece temkin amaçlı gözetim altında tutulmanı ister.
  • nolmus yani  (16.03.13 23:38:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.