[]

recovery console yapmak istiyorum

ben kendi kurduğum bilgisayarların bir partition'ına image'ini alıp gerektiğinde bilgisayar açılışında tek tuşla bu image'i kullanarak bir kurulum yapmak istiyorum. ayrıca bu partition normalde windows altında görünmesin, işi olmayanlar karıştırıp silmesin diye. linux'un kullandığı dosya formatlarından birini kullansam sanırım bunu çözerim, yani fat, ntfs falan kullanmayarak. peki image'i bunlara atınca norton, acronis veya başka bir image-clone programı ile bu partiton'ı görebiliecek miyim?

komplike ve karışık oldu biraz sanırım ama anlayan anlamıştır.


 
benzer birşeye benim de ihtiyacım olmuştu ben şöyle bir yol izledim. imaj dosyası için harddiskte 10 gb lık bir partition oluşturup imaj dosyasını bunun içine kopyaladım. daha sonra disk management tan bu partition u kaldırdım böylece normalde bilgisayarım içerisinde görünmüyordu. daha sonra imajı geri yüklerken acronis bootable cd ile bilgisayarı açıp bu partition daki imaj dosyasını gösterip yedek alabiliyordum. ama bu işlem malesef tek tuşa basarak olmuyor mecburen imaj dosyasını göstermek gerekiyor. tek tuşla olabilen bir çözümü varsa ben de öğrenmek isterim...


  • alan shearer  (31.01.09 02:04:41) 
abi şans eseri kullanmış olduğum Acronis True Image 11.0 bu işlemi yapıyor.
programı kurduktan sonra tools menüsü altında "Activate Acronis Startup Recovery Manager" çalıştırarak bu işlemi yapman mümkün oluyor.

  • alan shearer  (03.02.09 20:43:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.