[]

HTML5/CSS3

Merhaba
web sitesi yaparken dreamweaverla yapıyorsak genel olarak html veya css yazmamıza gerek kalmıyor arkaplanda kendisi hallediliyor diye biliyorum.

ee bu HTML5/CSS3 olayı nasıl oluyor.elle mi yazılıyor tüm kodlar.bunu dreamweaver düzenleyemiyor mu?Hadi CSS yi elle yazmak koymaz adama HTML yi de mi elle yazıyorlar genel mantığı ne bunun.

 
bakkal hüseyine web sitesi yapmıyorsan zaten dreamweaver kullanmıyorsundur. sublime text gibi editörler var artık. ve evet html ve css'i elle yazıyorsun, çok temel şeyleri bile. öyle dreamweaver'dan 3x3 tablo oluşturup içine arial fontunda bişeyler karalama devri bitti. kodlar üzerinde tam hakimiyet elde etmek, tarayıcılara göre düzenlemek, web standartlarına uymak vs. için bu gerekli.


  • hjarteblod  (16.03.13 14:54:48) 
uğraşmayalı çok oldu weble.table yerine div geçti olayını duymuştum ama sistem kökten değişmiş.kod üzerinde tam hakimiyeti herhangi bir editör sağlamayacak durumda mı artık?illa elle mi yazmak gerek baştan aşağı?esas sorun headden titledan başlayıp 0 dan yazınca sıkılmıo musunuz gına gelmio mu?


  • amusan  (16.03.13 14:59:05) 
örneğin sublime text'e emmet eklentisini yüklediğin takdirde birkaç saniye içinde yazabiliyorsun zaten o tür html, body, head gibi tag'leri. mesela "html>body" yazınca html tagını açıp altına body tagını acıp body tagını kapayıp html tagını kapıyor.
iskeleti oluşturmak sandıgın kadar zaman almıyor yani. sıkılmadım ben hic, dreamweaver'a alısmadıgımdandır ama muhtemelen.

birde mesela css3 tarzı gradient arkaplan yaratmak ıstıyosan onu generator'lerle halledebilirsin. css3generator.com şuraya bak mesela, burdan seçip özellikleri verip kodu kopyalayabiliyorsun.
  • hjarteblod  (16.03.13 15:08:52 ~ 15:11:37) 
hımm aydınlandım yaw.bu web de cok karışık şey.sitesini yapsan tasarım güzel olmak zorunda js fln koyacan.üyelik için programlama gerekicek php asp.net bilicen.site yukarda çıksın diye seo bilicen.üzerine json fln diolar ne dedikleri hakkında hiçbi fikrim yok.çok meşakkatli harbiden.ben sıkılırdım o kadar incelikle uğraşmaktan


  • amusan  (16.03.13 15:28:43) 
artık farklı departmanları var zaten bunların. örneğin arayüz tasarımcısı siteyi tasarlıyor, front-end developer o tasarımı koda döküyor, dış görünüşünü hazırlıyor yani kodla. back-end developer da o öğeleri veritabanına falan bağlıyor.


  • hjarteblod  (16.03.13 16:09:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.