[]

Midi Klavyeyi Ses kartına bağlamak üzerine

Ben de bir klavye var Yamaha P35. Elime bir ses kartı geçti M-Audio'nun resmini koydum yana.

Sorun şu, bu ses kartında Midi Out yok. XLR çıkışı var. Bir de jak girişi var. Ben benim midi klavyemi bu ses kartına nasıl bağlayacam arkadaş kafayı yedim. Tek çözüm bir ucu jak olan midi kablosu mu? Var mıdır bir bilen?

Not: klavyede midi in, midi out olmak üzere iki midi, "sustain" ve "phones" olmak üzere de iki jak girişi var.

 
XLR, Jak falan filan ses taşır. MIDI ses taşımaz. Kontrol bilgisi taşır.

Arayacağın alet "MIDI to USB"
  • alperz  (16.03.13 12:36:39) 
alacaginiz urun soyle bir sey olacak
4.bp.blogspot.com

  • düşünüyorum öyleyse vurun  (16.03.13 12:43:24) 
rockandcrops, adamın aletinde sadece MIDI çıkışı var. Yani 5 pin'lik DIN çıkışı.

Onu USB'ye nasıl bağlasın?
  • alperz  (16.03.13 14:46:41) 
Anladığım kadarıyla rockandcrops da sizin bahsettiğiniz kablo vasıtasıyla direkt olarak gir, ses kartını araya neden sokuyorsun diyor. Sanırım öyle yapacağım fakat bu şekilde direkt bağlantıyla sadece klavyenin kendi seslerini kullanabiliyorum. Ses kartını araya soktuğum zaman herhangi bir programının kendi seslerini benim klavyem üzerinden kontrol edebiliyorum. Ama ses kartında göte geldik işte, midi girişli bi tane almam lazım. Şimdilik dediğiniz kabloyla direkt olarak klavyeyi bilgisayara gireceğim heralde.


  • matchgrip  (16.03.13 15:20:25) 
Sizin ya kafanız güzel ya da bu konuda hiç bilginiz yok.

*** MIDI: Nota bilgisi, kontrol bilgisi taşımak için 1980'de üretilmiş bir standart. Ses taşımaz. SES TAŞIMAZ.

Ancak, başka bir cihazda ses üreten birşey varsa(bir synthesizer olabilir, bir bilgisayar üzerinde çalışan yazılım synth olabilir, sampler olabilir falan) ondan ses elde etmek, o alete ya da yazılıma "şu şiddette, şu notayı şu kadar süre üret" şeklinde bir mesaj göndermeye yarar. Senin aradığın şey bu.

*** Ses kartında MIDI In yok. Bahsettiğin "MIDI Out" bir çıkıştır. Veri gönderir. "MIDI In" giriştir. O da veri alır. Ses kartının ön panelinde, soldaki giriş, mikrofon bağlamak içindir. Bir giriştir. Onun sağındaki gitar için giriştir. Onun da sağındaki kulaklık ÇIKIŞIDIR

***Senin ihtiyacın olan şey, klavyeden çıkan MIDI bilgisini, bilgisayara aktarmak. Bunun için, Bir ucu MIDI, diğer ucu USB olan kablolar var. 20-30 lira falan. Onlardan alacaksın.
  • alperz  (16.03.13 17:28:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.