[]

Tanrı'yı kıskanmıyor musunuz

Ya da işte inandığınız şeyi..




 
hayır çünkü amacını anlamıyorum.


  • zazazaraeta  (15.03.13 19:55:22) 
tanrıyı kıskanacak kadar büyük bir egom yok


  • nıç  (15.03.13 19:56:26) 
kıskanacağım bir tanrım yok.
ancak tanrı varsa da kıskanmam, eğer varsa ve dünya bu haldeyse, o sonsuz gücüne rağmen birşeyleri düzeltmiyorsa tahmin bile edemeyeceğim kadar acımasız olmalı...

ve böyle bir tanrı benden iyi değildir, ben onu neden kıskanayım ki ondan daha iyiyken?



@firari11
bir şehri helak etmek mümkün, hiroşima'ya olanları bilirsin umarım. bi atom bombasına bakar(ben yapamam belki ancak tanrı olmak gerekmez. insanlar da yapabiliyor)

ayrıca beni varsa allahtan üstün yapan özelliğim de bu zaten, helak etmemem. onun kadar zalim olmamam. onun kadar kötü ve alçak olmamam. ve allah eğer vardıysa bile şuan da var olduğuna dair kanıt yok, sırf öyle diyor diye ölümsüz olduğuna mı inanacağız? belki öldü o da... varlığı bile kanıtlanamazken nasıl ölümsüzlüğünden bahsediyorsun?

herhangi bir tanrı gerçekten varsa(yok ama varsayım işte) benden daha iyi değildir. kıskanacağım birşey değildir.

bir şeyi kötülüğü ile övmek nasıl bir mantıktır?
  • ucan spagetticanavari  (15.03.13 20:12:33 ~ 21:37:37) 
allahı sınayanlar sodome gomore şehrinin başına gelenleri görmezlermi lut kavmine olanları? Ölüm olmasaydı dünya kalıcı olurdu burda herkez sınavdan geciyor allaha şirk koşan şahıs kendisini ondan üstün gören varlık sodome gomero gibi helak et bi şehri onuda gectim ölümsüz ol


  • firari11  (15.03.13 21:26:38) 
yanimda calisan olsa beceriksizliginden isten atacagim ozelliklerde olan kisinin ya da seyin neyini kiskanayim.

ayrica hangi tanri? ya da soyle sorayim kimin tanrisi? son bir kac bin yilda o kadar cok tanri ortaya cikti ki. hadi biz bildigim tanrilardan yola cikalim.

neden kiskanmiyorum?
1- sen evreni insanlar icin yaratim de ama sonra da %99.9999999999999'unu bos, insanlar icin yasanilamaz ve olumcul yap.
2- hem kusursuzum de ama kendi yarattigin insanlarin soyunu hatalarindan dolayi cesitli katliamlarla kir.
3- hem her seyi bilirim de ama seytani yaratip, isyan edeceginden haberdar olma.
4- hem her seye gucum yeter de ama yine sevdigin kullarina ulasmak icin yine o kullarin araciligina ihtiyac duy. hem de yuzlerce kere.
5- hem insanlari cok severim, onlar ozgurdur de ama ayni zamanda da kaderini ben cizerim de. ondan sonra da kullarin hata yapinca ozgur iradeleriyle yaptilar deyip sonsuza dek cayir cayir en kotu ortamda yak.

bu liste daha gider. neyini kiskanacan ki bunun?

@firari11
www.youtube.com
  • tdl  (16.03.13 00:21:01 ~ 00:21:41) 
:) sadece gülüyorum bu iddialarınıza tabi deprem sel bunlarda doga hayvanlar agaclar kendiliginden oluştu sizin mantıgınıza göre ben burda hepinize ayrı ayrı cevap veririm sebebini dahi acıklayamazsınız ama gerek yok bu fani dünyada herseyin bir ödülü birde cezası olucak insanlara akılda vermiş allah kuralları koymuş istemedigi şeyleri yaparsan cezası belli istedigi şeyleri yaparsan ödülüde belli evet özgürsün tercih senin


  • firari11  (16.03.13 19:04:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.