[]

Neden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılılıyor?

gundem.milliyet.com.tr

bu adam tehlikeli birisi değil mi? başka bilmediğim bir yöntem mi uyguluyorlar?


 
Tehlikeli oldugu icin degil kanuni sebepler varsa kisi tutuklu yargilanir. Yargilama bitmeden kisinin tutuklanmasi istisnadir.

www.feyzioglu.av.tr
  • Cumhuriyet Savcısı  (15.03.13 10:00:23 ~ 10:04:53) 
haber biraz anlamsız, muhtemelen olay daha uzun ama kısaltmışlar. hakim kaçma tehlikesi veya delilleri karartma tehlikesi görüyorsa tutuklu yargılanır, demek ki görmemiş.


  • superapple  (15.03.13 10:07:52) 
@Cumhuriyet Savcısı Şimdi ben gidip bir kadını ağız burun dalarak dövsem ve üzerine de bıçaklasam, beni salıp, mahkeme günü mü çağıracaklar?

Eğer öyleyse, ben o olaydan sonra başka bir kadını dövsem ve üstüne de tecavüz etsem - potansiyel bir suçluyum- duruma ters düşmez mi?
  • silver apple  (15.03.13 10:54:02) 
Yargılama bitmeden kişinin tutuklanması istisnadır +1

fakat günümüzde insanlar yargılanma sürecinde bile 2,3 yıl içerde yatmaktadırlar.
  • secilmis uye  (15.03.13 11:01:44) 
bakılan şey suçu tekrar işleme olayı değil, adı üstünde yargılama bu, belli şüpheler varsa tedbir amaçlı tutuklu yargılanır, sonra bu süre cezadan düşülür de, eğer kaçmayacaksan, delillerini de karartmayacaksan niye seni yargılama aşamasında tutuklasınlar? ceza kesinleşmemiş falan daha yargılanıyorsun? olayda adamın kaçmayacağı belli bi sürü sabıkası varmış, adam huy olarak kaçmıyormuş :) cezasını çekip çekip çıkıyor belli ki:) adama bu cezalar çok koymuyormuş baksana niye kaçsın. suçunu da itiraf etmiş, kadına da ablamsın demiş, karartacak delil de yok ortada... adam cezasını ha şimdiden çekmeye başlamış, ha yargılaması bitip cezası kesinlesince. kesinlenince tutuklanması daha mantıklı değil mi?


  • superapple  (15.03.13 21:49:16) 
Peki bu belli şüpheler(adı üstünde şüphe) doğrulanmazsa 5 yıl tutuklı yargılanan birine ''kusura bakma kardeş'' mi diyecekler? günümüzde olduğu gibi :)


  • secilmis uye  (17.03.13 09:49:07) 
tehlikeli.ayrıca kaçabilir.tutuklanması gerekirdi. @....min CumhuriyetSavcısı sen sanal ortamlarda kendini savcı ilan ederek mi hukukçu oluyorsun? benim ömrüm adliyede geçiyor adli psikoloğum ayrıca annem avukat dayım savcı yengem hakim. mutlu oldun mu?


  • tetebangura  (17.03.13 10:56:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.