[]

bir psikolojik mevzu

Şöyle bir psikolojik fenomen vardı değil mi, ben uydurmuyorum yani:

duyu organlarının algıladıkları şeylerin beyne iletildikten sonra işlenmesi bazen geciktiği için ara ara kısa devreler yaşıyosun, mesela telefonun çalıyor, gözün kimin aradığını görüp beyne iletiyor, ama telefon çaldığını anlamıyorsun, sadece o an aklına o kişi geliyor, ardından beyin algılıyor, telefonu açıyorsun ve 'aa ben de seni aklımdan geçiriyordum' diyorsun.

Hatırlayamıyorum bir türlü ingilizce ismini. Neydi bu ya. Sallıyo muyum acaba.

 
yok sallamıyosun öyle bişi var da ingilizce ismini bilen pek yoktur herhalde


  • yazmamaya yemin eden adam  (15.03.13 01:24:02) 
ms hastalığı?


  • nıç  (15.03.13 01:26:31) 
Türkçe ismi de olur. Kafayı yiyeceğim birazdan, nereden aklıma düştüyse.

Hayır MS değil. Teşekkür babında herkesi tikliyorum bu arada.
  • roket adam  (15.03.13 01:27:38 ~ 01:27:56) 
ya vardı ama öyle bir şey (psikoloji dersinde de görmüştüm geçen senelerde) ben de adını tam hatırlayamıyorum.
kafama takıldı şimdi.

  • nıç  (15.03.13 01:31:34) 
afazi olabilir mi acaba? zilyon tane afazi çeşidi varmış bu arada. onlardan biri olabilir belki.


  • disfori  (15.03.13 01:57:49) 
Emin değilim ama sanmıyorum disfori. Daha spesifik bir cevap olsa bakabilirdim ama evet bir sürü çeşidi varmış, daha çok bir hastalık gibi duruyor afazi. Benim bahsettiğim herkeste olan bir şey.


  • roket adam  (15.03.13 02:13:29) 
durum daha çok nörolojikti galiba. sonra psikolojiye vuruluyordu; "aa ben de seni aklımdan geçiriyordum" diyerek... hatta spiritüalizme bağlayanlar da var telepati diyerek...

yani nöronların iletişimiyle ilgiliydi. ama isim olarak ben de hatırlayamadım :(

beyin; dışavurmadan çok önce algılıyor, biz bile anlamıyoruz :)
  • safra  (15.03.13 05:13:55 ~ 05:26:22) 
Precognitive Telepathy?

www.hauntmastersclub.com
  • tdl  (15.03.13 09:27:36) 
Precognitive değil de Latent Telephathy imiş, teşekkür ederim tdi :) Aslında daha basit bi adı vardı diye hatırlıyodum ama böyleymiş demek ki. Enteresan.


  • roket adam  (15.03.13 13:44:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.