[]

Tahta Sehpa Boyamak ??

arkadaşlar üzerinde çizikler olan bir sehpa var. ben bunu boyamak ıstıyorum nasıl bır yol ızlemelıyım beyaza boyıcam. gozden cıkardıgım bısı zaten boyayı beceremezsem cope atacam zaten..

ama bilen arkadaşlar yazsın.

zımpara falan vurup spret boyayla boyanır mı kafamdaki bu :(

 
boyanır. eski boyası neydi bilmiyorum ama ben öyle lake dolabı zımparalayıp sprey boyayla boyamıştım. istersen altına bir kat astar atarsın, üstüne de sprey vernik...


  • kırmızıkaşekaban  (14.03.13 21:58:59) 
cok da guzel olur. once iyice zimparaliycaksin. sonra iyice siliceksin ki tozlar kalmasin. sprey boyayi kullanmak zordur. onun yerine normal mobilya boyasi kullanmani tavsiye ederim. ust yuzeyde sprey kolay ama yanlarda akmasi muhtemel ve cabuk kurudugu icin duzeltme sansin yok. astar kullanabilirsin ama 2 in 1 astari icinde boyalardan alirsan daha da pratik olur. her kattan sonra ince bir zimpara atip silmen lazim. katlar arasi 1 gun kurumasi icin beklemen gerek. zimparayla sehpayi eskitme de yapabilirsin. vernik guzel durmuyor onun yerine wax surebilirsin. ben son kati da zimparaliyorum kaplama presslenmis dandik sehpalar masiv gibi oluyor. firca konusunda ilk kati sungerli ruloyla atmani tavsiye ederim sonradan buyuk ebatli fircaya gecersinki firca yuzunden koselerde boya birikmesin. ve ust yuzeyde firca kullanirsan dogal ahsap goruntusu oluyor. firca killarina dikkat, kolay gelsin.


  • eick  (14.03.13 22:13:53) 
Zımparalayıp sprey boyayla veya direk plastik boyayla boyayabilirsin. Çizikler çok derin değilse ve sehpa vernikli değilse hiç zımparayla falan uğraşmadan sulandırılmamış veya çok çok az sulandırılmış plastikle boyarsan kapanır. Ama bir kaç kat yapman lazım. Plastiğin kıvamı yoğun olduğundan ufak çizikleri halleder. Üstünü de verniklersin, çiçek gibi olur.

Ha çizikler çok derin ise dolgu malzemeleri var, onunla kapatıp boyayabilirsin. Ama eğer cila var ise her türlü zımpara yolları gözükür.
  • buff  (14.03.13 22:19:32 ~ 22:20:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.