[]

fight club hakkında

filmi yeni izledim, başıma bir şey gelmeyecekse; filmi bir şeye benzetemedim. derin olduğundan mı, yoksa çıktığı dönemde "nihilist-antikapitalist-anarşist" mesajları falan daha mı orijinaldi? veya kült filmler hep böyle midir? yani heyecan seviyesi hiç yükselmeyen görece sade bir film bana etkili mi gelmiyor? veya kült olunca beklenti mi yüksek?




 
Bugüne kadar izlememiş olmanızı haklı çıkarma çabanız olabilir. Gizliden gizliye yaparız, doğal.


  • quanche  (14.03.13 20:18:28) 
Vallahi bugüne kadar izlememiş olmayı meşrulaştırmaya çalışmaktan daha doğal bir sebep buldum, ilginç ama evet: belki beğenmemişsindir?


  • bahçelidevlet  (14.03.13 20:20:16) 
o filmin özelliği finali. günümüze kadar final sahneleri seyirciyi ters köşeye yatıracak birçok film yapıldı ama fight club bu işin ilklerinden. o yüzden sayılı filmlerden biri kabul ediliyor. biz sadece seyirciyi ters köşeye yatıracak cinsten finale sahip filmleri günümüze kadar görmeye alıştık.

12 maymun'u veya esaretin bedeli'ni de yeni izleyen birisi ''abartılmış'' der. bir tanesi geleceğe dönüş'ten alıştığımız zaman yolculuğuna çekildiği dönemde başka bir boyuttan baktı. diğeri de flashback olayını piyasaya süren film ; insanlar flashback denilen olayı ilk defa lost veya ezel'de gördü belki.
  • diyet yapan panda  (14.03.13 20:42:07) 
dizi/film kültürüne son birkaç yıldır aşinayım. sinemaya gitme huyum da yok. yani filmi önceden izlememiş olmam zaten doğal. bir de, bana en saçma gelen kısmı sonu zaten. tyler durden benmişim kısmına kadar güzel gidiyodu. ha bir de, ben bu filmi beğenmedim neyim var doktor gibi oldu biraz:) çok sevilen film olduğundan..


  • vizdilva  (14.03.13 20:53:54) 
kitabını oku. zaten kitaptan uyarlama. yeraltı edebiyatının güzide örneklerinden biri.


  • yule  (14.03.13 21:00:12) 
belki de sen fazla overrate edilen bir şeyi sevmiyorsundur. :) fight club overrate ediliyor anlamında değil, belki overrate edilmeyi hak ediyordur ama mesela ben hiç izlemedim çünkü best-seller olan şeylerden nefret ederim, belki de bununla alakalı bir şeydir...


  • wewrwew  (14.03.13 21:03:13) 
kitabını okumana gerek yok çünkü kitapla film arasında neredeyse hiç fark yok. filmi sevmediysen kitabını da sevmezsin.


  • sahan666  (14.03.13 21:40:50) 
beklentini büyük tutmuşsundur, birileri mutlaka izle en muhteşem film dediyse (ki sokakta sorsan en popüler cevaplardan biri bu olur) o oranda beklentin büyümüş olabilir ve beklentini karşılayamamıştır. ben güzel film diye izledim muhteşem buldum.


  • bykush  (17.03.13 07:40:03) 
o filmi film yapan sonu değil.
noktasından virgülüne kadar işlediği konusu.

bence tekrar izle. fight club, ergenlerin eline düşmüş olsa da dört dörtlük bir filmdir.
  • kamera motor  (17.03.13 07:48:29) 
bence sadece bunu değil hiçbir iyi filmi izlememişsin.


  • tetebangura  (17.03.13 10:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.