[]

Hp Pavilion Laptop gitti.

HP Pavilion DV9597Et modeli laptopum vardı. Dün gece internettte takılırken ekranda garip çizgiler oluşmaya başladı. Zaten 2-3 gündür ara sıra oluyordu. Bende kullandığım Beta Windows 7 'ye bağladım durumu. Neyse, dün gece bir ara görüntü tamamen gitti. Artık bilgisayarı açıyorum, boot ekranı bile gelmiyor. hatta postscript ekranı bile. sadece simsiyah duruyor öyle. ben de biraz kıllandım ama, yinede bir deneyeyim deyip, windows 7 kurulu olan hdd yi söktüm, yerine de kendi orijinal harddiskini taktım. o harddiskte de vista vardı. fekat durum yine de düzelmedi. makina açılıyor, windows un sesleri duyuluyor, hatta parmak izi tarayıcısıyla log in bile olabiliyorum, ama ekrana görüntü gelmiyor. bende makinayı garantiye vermeye karar verdim.

şimdi şöyle bir sorum var, aldığımda benim aletin içinde 1 gb * 2 tane ram ve, 160 gb * 2 tane hard disk vardı. ben ramlarden birini söküp yerine 2 gb taktırmıştım. ayrıca 2. harddiskide 250 gb bir diskle değiştirmiştim. şimdi garantiye verirken bu sonradan kendi taktığım parçaları söksem, herhangi bir sorun olurmu ? daha önce bir bilgiayarmı da tamir edememişler, yerine parasını geri ödemişlerdi. o zaman içine fazladan taktığım ram i de geri alamamıştım.

Ek olarak, laptop'un faturası kendi üzerime değil, daha önce çalıştığım şirket'in tüzel kişiliği üzerine. Herhangi bir sorun çıkarmı ?

 
ekran kartınız yanmış ya da ekran bağlantılarınızda bir sorun var.


  • atrin  (30.01.09 11:20:52 ~ 11:21:08) 
tahminimce, ekrana giren socketlerde kopma*kırılma var. evvelindede çizgiler oluşması böyle düşündürttü.

1-zaten şu durumda, makinanız garanti dışı olmalı((bkz: içini açmak)).
2-eski bilgisayarınızın parasını ödeyen kişilerden rami alamadınız çünkü parça değiştirdiğinizi ayılmalarını mı istemediniz?
3-normal bir durumda fatura beyanı garanti başvurusu için yeterlidir.
  • bore  (30.01.09 11:47:39) 
makina açılınca garanti dı$ı kalıyor bildiğim kadarıyla.


  • xenophobe  (30.01.09 12:24:01) 
parçaları sökücem derken yerine orjinal parçaları takacaksanız olur da, makineyi boş göndermek daha kötü. en azından olduğu gibi götürün. aslında bir şey değiştirmeseniz bile sırf vidaları açınca bile anlaşılıyor bilgisayarı açtığınız. ancak her şey teknik servisin elinde, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarabilir. benim bi hp vardı usb'leri yandı diye götürdüm faturayı sormadılar bile onlarda kayıtlı sonuçta, fatura kesinlikle yeterli. pilini bile değiştirmişlerdi pili ölmüştü.

hp'nin mecidiyeköy civarında arıza kabul yeri var semti unuttum şimdi, kasımpaşa'ya inen bir yokuş var oralardı mı ne, akp binası falan. yine bi araştırın orayı, kendiniz götürün ve rica edin belki bakarlar.

yerinden çıkan parça olsa birden gider, göstere göstere değil. ekran kartı chip'i gitmiş sanırım, benim toshiba'ya öyle olmuştu. garanti dışıydı geçmişti garantisi başka yerde 165 dolara yaptırdım.
  • abtash  (30.01.09 12:29:05) 
aldigim yere sordum (exa bilgisayar), ram takmanin garantiyi bozmayacagini soylediler. garantiyi bozmak icin arka kapagi tamamen cikarmak ve cihazin icine ulasmak gerekiyormus. hemen hemen butun makinalarda hdd ve ram degistirmek icin ozel kucuk kapaklar oluyor. o kapagi acmak garantiyi bozmuyormus yani. verdim garantiye bugun, umarim bi sorun olmaz.


  • arnatuile  (30.01.09 18:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.