[]

Aykut Kocaman sizce başarılı mı? Subjektif olmadan..

Koyu bir fenerliyim, alex gönderilirken yapılanlardan dolayı aykuta çok sinirlendim ve eleştirdim çok, istifasını çok istedim. Şimdi bu soruyu soruyorum 2 başarıda dönen fener taraftarı olarak nitelemeyin. Nedenini söyleyim, kafamda gel gitler var ama zaman zaman aykut kocamanın çok çok iyi bir teknik direktör olduğunu düşündüğüm oluyor. Peki ben nereden vardım bu kanıya?

Aykut-alex melesesi yaşanmadan önce de çok net farkına vardığım bir olay vardı ve bu farkına vardığım olay genelde sadece ama sadece kaliteli (avrupanın devleri) takımlarda görebildiğim bir olay, özellik. O da şu; takım top rakipteyken, sahada tam olarak dizilişini gösteriyor, sanki tüm futbolcular iple birbirine bağlı gibi.. Sahada 4-3-3 se 4-3-3 4-4-2 ise 4-4-2 şeklinde sıralanıyor futbolcular, bu şu anlama geliyor; bu hoca bu takıma bir takım disiplini aşılıyor, yoksa futbolcular umursamaz bunu, ben geçmişteki hiç bir teknik direktörde bu disiplini görmedim.


Bir diğeri, her ne kadar korkak oynatıyor diye eleştirsek de hoca aslında total futbol oynatmaya çalışıyor, box to box oyuncuları olmadığı için koyduğu orta saha oyuncuları, oyunun akışını belirliyor, örneğin selçuk, hiç atak oynamamış, adam reflex olarak defansif oynuyor gibi.... bu açıdan da eğer uzun vadeli kalacaksa, sistemden ödün vermemesi güzel, çünkü zamanla sistemine uygun oyuncular alacak takıma. tabiki transfer politikalarında başarılı yönetimlerle çalışırsa.

Yani ben fenerin oyun düzeni ve sistem olarak çok doğru yolda olduğuna inanıyorum.

Peki sizin düşünceniz ne?

 
değil.


  • repins  (13.03.13 21:46:07) 
değil.


  • bgraydin  (13.03.13 21:48:11) 
değil. 2006-2007 sezonundan beri şampiyon olamayan bir fenerbahçe var. 2010-2011i trabzonspor sayıyorum. bu yıl da tren kaçtı. tam 6 yıl. yarısından da başta kocaman var.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (13.03.13 21:57:09) 
değil.


  • solskjaer  (13.03.13 22:16:34) 
değil.


  • raycharles  (13.03.13 22:33:00) 
değil abi değil.
hep fatih terim yüzündne.
tam puan farkı açılacak ama tutup ya berabere kalır ya yenilir.
sonra ne oldu?
2 puan farkı ile kaybettik şampiyonluğu.
sonra?
ee o zaman bu adam başarılı.
ya yürüyün gidin.
  • jo wilfried tsonga  (13.03.13 22:35:54) 
evet çok başarılı değil ama başarısız da değil.

1.sene şampiyonluk
2.sene o kadar zorluklara rağmen 2.lik ve türkiye kupası
3.sene 3 kulvarda da ilerleyen bir takım

young boys ve paok maçları olmasa kesinlikle başarılı derdim.
  • mesa  (13.03.13 22:44:16) 
paok maçı konusunda sana katılıyorum ama young boys a katılmıyorum, neredeys her hafta 7+ yapan, bol golcü, dönemin dikkat çeken takımlarından biriydi young boys.


  • Yigitabi  (13.03.13 22:46:09) 
değil. her şeyi geçtim her maç yaptığı ezbere değişiklikler bile olmadığının bir göstergesi.

bir de fatih terim'e bakalım mesela. adam schalke maçında umut'u soktu gol attı. amrabat'ı soktu adam kanatta top tuttu ve iyi oynadı.

aykut kocaman olsa o maçı schalke alırdı. çünkü savunmacı alıp iyice çekilirdi.

tabi bu sadece bir neden. alex'i göndermesinden tutun da salih uçan gibi bir adama şans vermemesine kadar eleştirilecek çok fazla noktası var.
  • halitkin  (13.03.13 22:47:53) 
Her 2 puanla şampiyonluk kaçırınca hoca değiştirmek mi gerekiyor jo wilfried tsonga? Bence Aykut Kocaman başarılı değil diyenler nankörlük ediyor.


  • synche  (13.03.13 23:03:00) 
genel olarak değil. ancak takımı avrupa kupalarında zenit'in, kiev'in falan kalitelisi bir hale soktu. bu da tur geçmeli turnuvalarda kötü de oynasak avantaj sağlıyor.


  • northside  (14.03.13 12:49:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.