[]

Laptop arayışı.

Arkadaşlar mimarlık okuyan ve 3 boyut çizimleriyle oldukça uğraşan bir arkadaşıma laptop bakıyoruz, sizin de önerilerinizi almak istedik. 2.500-3.000 tl arası bir fiyat aralığı var ve çizimler için kullanılacağı için iyi bir grafik işlemcisi olması isteniyor. Önerileriniz nelerdir?




 
toshiba a300-15b baktınız mı?


  • sanal uyku  (29.01.09 23:47:20) 
monster ve dell e bakın derim.


  • bryan fury  (29.01.09 23:49:41) 
acer kullanıyorum ben, gayet iyi fiyat-verim oranına sahip. bu markadan seçebilirsin fiyat aralığındaki modelleri. hem bir problem yaşamazsınız alette hem de olası bir sorun için teknik servisi çok iyi.

bu arada işlemci ve ekran kartına çok dikkat et..
  • orion ares  (29.01.09 23:49:55) 
@sanal uyku

toshiba'nın servisiyle ilgili söylenenler yüzünden korkuyoruz açıkçası :)

@atrin

özellikle samsung olan çok hoşuma gitti. Yardımın için teşekkürler :)

@bryan fury, orion ares

dediklerinize bakıyorum şuan :)
  • puppets  (30.01.09 00:03:04) 
Arkadaşlar bu işlemcinin ön belleği ne oluyor biri açıklarsa çok güzel olur :) Bir de atrin'in verdiği linklerden 3. sünün herangi bir dezavantajı var mı gözünüze çarpan?


  • puppets  (30.01.09 00:16:40) 
(bkz: #5013486)

özellikler çok iyi gözüküyor ama samsung nasıldır, bir bilene sormak gerek..
  • orion ares  (30.01.09 00:22:40) 
www.hepsiburada.com
piyasada ekran kartı bundan iyi bi alet bulamazsın. eğer 3 boyutlu çizimler yapacaksan hele nvidia quadro ekran kartı var. ama fiyat uçuk evet.

  • rentts1  (30.01.09 01:22:49) 
ya da şunu tavsiye ediyorum gayet başarılı, özellikle pes 09 da.
www.alienware.com

  • rentts1  (30.01.09 01:27:55) 
Mimara laptop olmaz. 22 inç falan ekranlı bir desktop alsın bence.
Şirkette 30+ mimar çalışıyor birine bile almadık mesela. Sürekli de bir yerlere giden insanlar ama böyleyken böyle. İyi düşünsün.

  • ozdek  (30.01.09 08:28:09) 
samsung'un aynı modelini arkadaşım kullanıyor ve çok memnun ben de kısa zaman sonra alacağım bir adet yalnız 2 ay falan vaktim var.

en güzel özelliği bluray ve samsung kalitesindeki lcdsi ekran kartının gücüne hele diyecek yok zaten. fiyat ve performans olarak üst segmentte göze çarpan ürünlerden. samsung'un zaten türkiye genelinde servisleri vardır. notebook konusunda sanıyorum merkeze gönderirler her bayi içinde bir notebook elemanı olacağını sanmıyorum ama arkadaştakinde bir sorunla karşılaşmadık.

çizim konusunda ise arkadaşların söylediği doğru büyük ekran şart onu da bağlayacağınız harici bir lcd ile çözersiniz. ekranın olmadığı yerde ise işinizi görecek bir makineye sahip olursunuz. afiyet olsun.

not: size yardımcı olmuş cevapları lütfen işaretleyin. kolay gelsin.
  • atrin  (30.01.09 10:09:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.