[]

kaybolan windows cd si

kardeşimin laptop unun recovery cd si kaybolmuş. dolayısıyla da orijinal windows kurma şansı yok şimdilik. servise sormuş, 90 dolara yakın bir para istemişler. bana çok mantıksız geldi. üzerindeki işletim sistemi win xp home edition du. şimdi ben gidip biryerden korsan win xp home edition cd si bulsam, onu laptop un altındaki etiketteki key ile kursam legal olurmu ? yoksa microsoft götünüze girebilir diye uçurur mu laptopumuzu ? nihayetinde biz laptopu alırken microsoft'a peşinen ödemiştik windows vergimizi.




 
bir program ya birtakım kodlar sayesinde windows orijinal yapılıyor benim bir tanıdığım daha geçen gün yaptı. ama detayları bilmiyorum, sorma şansım da şu anda yok malesef biraz daha o yönde araştır. yardım da gelir herhalde. ama bir çözümü kesin var biliyorum.

o "tam nasıl olduğunu bilmediğim yöntem"i uyguladıktan sonra bir yerde windows için "genuine" yazısı çıkıyor. bu kadarını biliyorum.
  • yellow brick road  (29.01.09 22:09:37) 
ben hiç laptop almadım, doğru dürüst kullanmadım da ama bildiğim kadarıyla cd vermiyolar zaten bilgisayar başlarken bi' yerlerde format atma-kurtarma konsolu gibi bir şey var oradan gerekli işlemler yapılıyor. yanlış biliyorsam biri uyarsın lütfen.


  • rodeocu  (29.01.09 22:17:47) 
büyük ihtimalle hard diskte vardır yedek dosyaları. sony vaio almıştık. bi kere cd den yedeği kuram dediydim orada sormuştu nolur nolmaz diske de atayım mı yedeği diye. bi recovery programı vardır mutlaka. orayı bi yokla istersen.


  • emrag  (29.01.09 22:24:52) 
Bi Windows XP Home buluyorsun cracklenmemiş, altıdaki lisans anahtarını giriyorsun yüklerken. O kadar. 90 $ resmen düdüklemekmiş; 5 $'lık bi OEM CD'ye ihtiyacınız var çünkü. Lisansınız zaten var. Eğer 3-5 gün sabredersen elimdeki orj. home un image'ını yollarım, cd'ye yazarsın. Lisans anahtarı o pc de kullanıldıktan sonra hiç bir sorun olmaz.


  • metal revolution  (29.01.09 22:40:15) 
söylediğin mümkündür.sen kur windowsunu sonrada pcnin altındaki şifreyi gir


  • enter saltman benim  (30.01.09 01:02:36) 
90$ zaten lisansın parası. ya servistekiler anlamamış sorunun ne olduğunu, ya da gerçekten kötü niyetli bir şekilde kazıklamak istiyorlar.

ayıp denen bir şey var be.
  • co2s2  (30.01.09 08:17:57) 
@yellow brick road; onları biliyorum, legaly xp türevi programlar. fakat öylebir şeyi neden yapayım ki, benim zaten bir lisansım var. parayla alınmış orijinal lisasn. sadece yükleme cd si kayboldu.

@rodeocu, emrag; evet öyle bir şey var ama, talihsiz bir şekilde bir süre önce o partition bir format sonucu dönmemek üzere gitti. enim bilgisayarımda hem o partition var, hemde 2 ayrı recovery disk kopyası var :) .

@metal reolution, çok teşekkür eder.msanırım en bulabilirim xp home. zahmet etmeyin.

@enter saltman benim; teşekkürler ;)

@co2s2; servistekiler gayet iyi anlıyorlar ama, bu yolla çok iyi para cukkaladıkları için değişen birşey yok. servis politikası deyip geçiyorlar. ayıp hp teknik servislerinde pek bilinen bir kelime değil.
  • arnatuile  (30.01.09 08:57:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.