[]

Öğretmenlik

Merhaba Herkese,

sanırım öğretmenlik yapmak için formasyon kaldırılmış. Peki Üni mezunu biri öğretmenlik yapmak isterse ne yapması gerekir?

İl milli eğitim müdürlüğü ile mi konuşmak gerekir? Nedir prosedür bilen var mı?

 
formasyon kaldırılmadı ki. mezunsan, üni lerin formasyon programlarına başvurup kontenjanla başarı sırasına göre yerleştiriliyorsun.
öğrenciysen bilmiyorum nasıl oldu şu an.
pedagojik formasyon yazsan google a yığınla sonuç çıkıyor zaten.
  • kenarortay  (13.03.13 14:53:30 ~ 14:54:06) 
Kaldırılmıştı ama geri geldi. Artık Eğitim fakültesi mezunları ilk ve orta okullara, Fen-Edebiyat mezunları liselere öğretmen olarak atanacak. Her okul formasyon için belirli sayıda kontenjan açıyor. Yanlışım yoksa 200-300 civarı kişi. En fazla yarısını kendisinden mezun öğrencilerle doldurabiliyor, diğer yarısını başka okul mezunlarını almak zorunda. Diploma puanının 2.50 üstü olması gerekiyor ama.


  • sarhosken alinan hesap  (13.03.13 14:53:37) 
formasyon tamamen kalktı. artık fen-edebiyat okuyanlar formasyon alamıyor. o yüzden öğretmenlik de yapamayacaklar. (şu an hâlâ alanlar kazanılmış hak dolayısıyla alıyorlar.)

yani öğretmen olmak için formasyon gerekiyor hâlâ. ama ücretli yapacaksanız çok da sorun olmuyor. ilçe milli eğitime gidip neler istediklerini öğrenip başvurabilirsiniz.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (13.03.13 15:00:50 ~ 15:02:09) 
Formasyon tamamen kalkmadı. Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi diye aratırsanız detayları görebilirsiniz.


  • sarhosken alinan hesap  (13.03.13 15:09:16) 
ben de fen-ed. fakültesi mezunları için kalktı diye biliyorum.


  • kakao  (13.03.13 16:08:09) 
ücretli öğretmenlik yapabilirsin, belli dönemlerde başvurusu oluyor, il-ilçe milli eğitim müdürlüklerinden yapılıyor başvurusu.

ücret düşük yalnız haberin olsun tam hatırlamıyorum ama bin tlyi bile bulmuyor max. sana verecekleri ders saati karşılığı ücret alıyorsun. 30 saatten fazlada ders veremiyorlar.

formasyon olayını bilmiyorum ama onu soruyorsan eğer, yani öğretmen olarak atanmak istiyorsan, formasyondu, kpssiydi diye yıllarını vereceğine, gir normal memurluk sınavına memur olarak atan daha iyi. pek çok fizik öğretmenliği mezunu arkadaşım öğretmenlik atamasını beklemek yerine normal memur olarak atanıp daha sonra öğretmenliğe geçtiler.
  • yue  (13.03.13 16:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.