[]

içimdeki fener nefretini nasıl söküp atıcam?

hani şu hayatta, yanlış olduğunu bildiğin halde kontrol edemediğin en büyük hatan hangisi diye sorsalar, fenerbahçe'den nefret etmek derim. hani bu nefret sadece lig'de olsa eyvallah; ama avrupa maçlarında hep yenilmesini, hezimete uğramasını istiyorum. ister yunan ister ermeni olsun. yeteki fener yenilsin. çok rahatsız edici bir durum. görüyorum ki yalnız değilim. nasıl aşarız bunu?




 
(bkz: yapma volkan)


  • jo wilfried tsonga  (13.03.13 12:31:23) 
biz fenerbahçeliler de endişeleniyoruz aslında sizin gibiler için. kendi takımınızı daha çok takip ederek, kendi tuttuğunuz takımla daha çok ilgilenerek başlayabilirsiniz bence.


  • baldur  (13.03.13 12:32:43) 
aşmana gerek yok hacı abi, en asil duyguları yaşıyorsun bünyende.


  • Golgi  (13.03.13 12:34:38) 
bnde gs icin ayni hisleri yasıyorum ki futbolla yakından uzaktan alakam yok


  • all girls dream  (13.03.13 12:38:57) 
aşılacak bir şey yok senin yaptığın doğru olan. futbol bir oyun ve ezeli rakibinin her zaman kaybetmesini istersin. real madridliler avrupada barcelonayı mı destekliyor zannediyorsunuz. ilk turda elenmeleri için dua ediyorlar. milliyetçi bakış açısıyla bakmak bizim gibi gelişmemiş ilkel toplumlarda görülür sadece. fenerbahçe senin rakibinse iç dış farketmez onun rakibini desteklemen kadar doğal bir durum olamaz.


  • durdenist  (13.03.13 12:45:53) 
barca ve real arasındaki rekabetle fb ile gs arasındaki rekabeti kıyaslamak nasıl bi kafanın ürünü, bi kere onu anlamak mümkün değil, herneyse. genelde futboldan pek anlamayan eline top versen polise götürücek adamlar, böyle kin ve nefret içinde olur, genelde diyorum çünkü illa ki istisnalar çıkabilir. bu facebook twitter da icat olduğundan beri yeni bebeler bile fanatik yetişiyor, sizin gibi. bi kere yurtdışına çıkarsanız ingiltere filan, en fanatik fbli bile bi bakıyon manchesterlı bi abiyle laf dalaşına girmiş; sizi işte şöyle yenmişti gs böyle oynamıştı diye hararetli bir tartışma içinde bulabiliyorsun kendini. bunları aşmak lazım yani açıkçası


  • defansif orta saha  (13.03.13 15:59:45) 
@defansif orta saha ahjdskhaskld :) anlama konusunda sıkıntıların olsa gerek ama neyse. barca-real arasındaki katalan ispanyol muhabbetiyle tamamen alakasızdır avrupa maçlarında birbirlerini desteklememeleri. örnek olarak verdim sadce. yoksa real madrid taraftarı atletico madridi de desteklemez avrupa maçlarında. onlarda öyle bizdeki gibi milliyetçi bakış açısıyla bakılmaz. taraftar gözüyle bakılır ve rakibi her zaman rakibidir. avrupa kupası maçına çıkınca ispanyolluğu tutup gaza gelip desteklemez türkler gibi.

bu zihniyet gelişmemiş medeniyetlerde görülür. anlayışla karşılıyorum. aşırı milliyetçi ilkel toplumlarda sıkça rastlanır. suriye ve ırak gibi ülkelerin takımları da şampiyonlar ligine katılıyor olsaydı aynı bizdeki gibi onlar da ezeli rakiplerini desteklerlerdi. gelişmemişlikle alakalı.
  • durdenist  (13.03.13 17:52:18 ~ 14.03.13 12:21:12) 
@durdenist, kıçından tespit uydurma bro. ne aşırı milliyetçi ne de ilkel'im. bi kere mantık hatası var. aşırı milliyetçi olsaydım tam tersini düşünürdüm. ama ne türkiye, ne atatürkçülük, ne müslümanlık pek umurumda olan şeyler değil. nefretim kişilere değil camiaya yönelik. fenerli ile oturup sohbet etmekten, beraber maç izlemekten keyif alırım. ama konu desteğe gelince işin boyutu değişir.


  • dokunmakalbime  (14.03.13 09:03:05) 
sana demedim zaten defansif orta saha nickli elemana dedim.


  • durdenist  (14.03.13 12:19:46) 
gençler benim için kavga etmeyin .p ben sadece senin gibi düşünmüyorum durdenist onu belirtmek istedim, birbirimize düşüncelerimizi kabul ettiremiceğimize göre sadece saygı duymak düşer, medeni ülkelerdeki gibi


  • defansif orta saha  (15.03.13 18:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.