[]

Askıda ekmek fiyatları

iyi geceler, boşluğun insan zihnindeki etkileriyle 2 dk rahatsızlık verip gideceğim hemen.

Bulunduğum ilde askıda ekmek uygulaması yapan büyükçene bir fırın var, elimizden geldiğince askıya ekmek aldırmaya gayret gösteriyorum(şahane bir insanım, 1.74 boyunda ve teknik olarak bekarım düzeltme: tamam tamam bekar değilim. ). Ancak fırının büyüklüğününde etkisi altında, bazen fırının askıda ekmek sayısı tablosunda 0'ı görünce asabım bozuluyor. Durduk yere fırın sahibine sövmek durumunda kalıyorum. yok yere israf.

Vakti zamanında fırın çalışanlarından birisine de (''Sen yetkili bi' abiye benziyon'') bu konuda 2 kelam edilmişti, hafızam beni yanıltmıyorsa, gece sıfırlıyoruz sarhoşlar filan geliyor gibi birşey söylemenin akabinde normal vakitlerde 0 lamayacaklarına dair birşeyler söylediklerini anımsar gibiyim (emin olmamakla birlikte/takipçisi olacağız diye birşeyler söylenmiş olabilir-direk terslenmişde olabiliriz. tam anımsamıyorum)

Ama gece gece ilgimi cezbeden şey, bu ekmek fırınlarında ki askıda ekmek olayının kapitalist düzene çok fazlacana hizmet ediyor olması(bence)

yani afedersiniz bu asla saygıdeğmez askıdacılar, askıya konulacak ürünün fiyatı üzerinden indirime gitmiyorlar. taşın altına kendi ellerini koymadan kendi ticaretlerini ve aldıkları gelirle ilgileniyorlar. sonra televizyonlarda bunlarla röpörtaj yapıldığında, işte biz böyle bir uygulama başlattık ne kadar kral insanlarız ? gibi şeyler söylemelerinden daha ilginci, bekledikleri takdiri de almaları.

mevzu iki taraflıda olsa yani, askıda fiyatları birim maliyet üzerinden hesaplansa hadi hiç olmadı bunlar illa orospuçocukluğu yapacağız biz deseler ve kar marjını az tutsalar, daha iyi olmaz mıydı ?

bu konuda bir dilekçe ya da toplumu galyana getirip fırınları ateşe verebileceğimiz bir hareket kabiliyetimiz/alanımız var mı ?

birde dünya barışı ve penguenler var tabi.o da başka bir geceye artık.

 
Yeminle tebrik ederim, bekarim esprisine kil kaptim, ergen dedim ama dusuncen cok guzel. Adam illa o askidan da kar edecek. Firinla konusmak lazim.


  • Cumhuriyet Savcısı  (13.03.13 01:11:03) 
Haklısın hacı. Doğru diyorsun.


  • roket adam  (13.03.13 02:11:08) 
haklısın +1


  • charlesbukowskiineksi  (13.03.13 07:50:32) 
+1 çok haklısın


  • porn star  (13.03.13 09:06:55) 
bizim eski fırıncı kârı sıfırlamak için her gün kendisi de belli miktar askıya ekliyordu.

eğer bunu yapmayan varsa ayıptır günahtır.
  • vadidekikaktus  (13.03.13 09:54:30) 
haklısın.yine.
ayrıcana evet gece sarhoşlar geliyor, bi ısırıp ekmeği atıyorlar ondan 0 yapıyoruz demişlerdi.
zamanında çok konuştuk, anlamadın.
maalesef ki "bu işler böyle"
fırıncı demiştin, bi ekmeğin maliyeti ona ne olabilir ki? nasıl 0 olur.
bak işte görüyorsun böyle 0 olur, böyle de pis bi dünya.
karı olmasa uğraşmaz bile askıda ekmek işiyle. bencil pislik'ler.
camı çerçeveyi indirsek mi?
  • xenophobic  (18.03.13 17:44:19 ~ 18:26:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.