[]

Genel Sağlık Sigortası hakkında...

merhaba,

bu gelir testi falan yapılan bir dönem kendim ve kardeşim için bir form falan doldurup nüfus müdürlüğüne vermiştik. sonrasında ne oldu bilmyorum. haziran 2012'de işe girdim, 5 ay falan çalıştım, 136 günlük sigortam yattı. şimdi e-devletten girince 4A Hizmet Dökümü diyer bir yerden görebiliyorum onu. şu an 23 yaşında, öğrenci ve işsizim. ben şu an neye dahilim? e-devlette nasıl bulurum? her ay 200 bilmem ne ödeme zorunluluğu olayına tabiimiyim değil miyim nasıl öğrenirim? mesela şunlardan (img838.imageshack.us ) hangisi bana istediğimi verir... hep nefret ettim bu sigorta işlerinden falan hiç anlamam... yardım edin, bilgi verin.


 
Yaş 23 ve öğrenci olduğun için prim ödeme zorunluluğun yok. Tabi bunun için öğrenci belgenle sgk'ya gidip borcun varsa sildirmen gerekli. Öğrenci olduğun her sene gerekebilir bu tam emin değilim ama..

o çalıştığın dönemde ne olup bitti orasını kestiremiyorum. zira saçma sapan bir sistem neye ne yazacakları belli değil. çalışıp bildirmediğin için borç çıkarabilirler yani. çünkü öyle saçma bir şey ki sigortalı işe girsen adamlara yine bildirmen gerekiyor. sgk'ya gidip "hacılar ben işe girdim sigortam yatıyor haa" diye sigorta belgeni veriyorsun. saçmalığa bak..

benim de 1100 küsür lira borcum görünüyor. ne gelir testi yaptım ne başka bir şey. okul da bitti çalışıyorum falan.. kafama takmıyorum. ödemeyeceğim nasılsa. hiçbir şey de yapmayacağım bununla ilgili..
  • ayaz mckiller  (12.03.13 15:58:54) 
baktım ''ödenmemiş borcunuz bulunmamaktadır.'' diyor. gss tecsile baktım, orada da 60/c-1 yeşil kart yazıyor. ben şimdi bu her ay 200 küsur ödeme zorunda değilim demek mi oluyor?


  • kisa bisey olsun istemistim  (12.03.13 16:00:46) 
evet, büyük ihtimalle öyle.


  • ayaz mckiller  (12.03.13 16:09:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.