[]

laptop'u yetkili servise götürürken...

yanımızda neyi hazır bulundurmak lazım? Garanti belgesi, fatura vs. gibi.
Şimdi bende bir garanti belgesi var. Üzerinde 08/11 diye bir tarih var ki bu bilgisayarı aldığım tarih değil ve ben de bilgisayarı aldığım tarihi tam olarak hatırlamamakla birlikte 1 senenin dolmadığını kesin olarak söyleyebilirim. Yani garanti süresi dolmadı. Ama fatura falan da yok. Nasıl olacak bu iş?
Gördüğünüz gibi bu konularda en az bir anne kadar cahilim. Şu bilgisiz arkadaşınıza bir yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

 
genelde laptopun seri numarası ile kayıtlı bilgiler görülebiliyor oralarda.


  • ron dennis  (11.03.13 23:05:19) 
laptop samsung degilse eger hicbir sey istemezler genel olarak. laptopunun seri numarasindan da garantin olup olmadigina bakilir. sayet itilafli bir durum varsa garanti suresi sonuyla ilgili o zaman faturaya bakilabilir.

bunun disinda genelde telefonla servisi arayip kayit actirman gerekir.

ne marka bu laptop?
  • kratos  (11.03.13 23:05:56) 
@kratos Markası lenovo. Şimdi ben önce servis için kayıt mı açtırmalıyım? Nereyi arayacağız?


  • proculianus  (11.03.13 23:09:35) 
nereden aldı isen onlar da bir fatura kopyası durur. rica eder bir fotokopisini alıp servise gidersin.

servisi de her allahın günü arayıp "ne oldu beni laptop" diyerek taciz edeceksin. yoksa o laptop'dan umudunu kes. izmir'den servise verdik bir tane istanbul'a gönderiyoruz derken adana'dan çıktı iki ay sonra.
  • phonex  (11.03.13 23:20:14) 
Lenovo ise yapman gereken cok basit.

0212 336 0366 numarali telefonu ariyorsun. teknik servise baglaniyorsun. cihazindaki problemi soyluyorsun. laptopunun altinda yapismis duran kagittan size S/N ile baslayan seri numarasini soruyorlar. Daha sonra bir kayit numarasi verip adresine yurt ici kargoyu yonlendiriyorlar. laptopunu evinden alip, isi bitince tekrar evine gonderiyorlar.

Bununla birlikte laptopu servise saglam paketleyip gondermeniz gerekiyor. cunku paketi begenmezlerse kargo kabul etmeyebilir tasimayi. bunun icin laptopun kendi kutusunu kullansan iyi olur.
  • kratos  (11.03.13 23:23:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.